Sommerlig potetsalat med asparges og reddik
Publisert første gang: 14.07.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 34 gram
Fiber: 11 gram
Denne sommerlige potetsalaten er super som et lett måltid alene, eller servert som tilbehør til fisk eller kjøtt. Vil du ha den helt vegetarisk, men litt mer mettende, er det nydelig å smuldre litt fetaost på toppen.
Dette trenger du:
2 porsjoner
1 hode hjertesalat
300 g småpoteter
120 g erter
250 g asparges (ca 10 stykk)
en neve spirer
8 stykk reddiker
1 ss gresskarkjerner
1 ss solsikkekjerner
1 ss sesamfrø
Dressing:
1 ss grov sennep
1 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
saften fra ½ sitron
1 ts honning
pepper etter ønske
PRØV OGSÅ: Ramsløkaioli
Slik gjør du:
- Del potetene i 2-3 biter avhengig av størrelse, og kok møre i lettsaltet vann.
- Når potetene er ferdige, ha erter og asparges delt i biter oppi gryta og gi er raskt oppkok, før du heller av vannet.
- Fordel finhakket hjertesalat i en salatbolle/skål sammen med spirene.
- Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.
- Rist frø i en tørr stekepanne.
- Del reddik i tynne skiver.
- Topp salaten med de kokte grønnsakene, hell over dressingen og topp med reddik og rista frø.
- Server med ønsket tilbehør.
PRØV OGSÅ: Rødbetehummus med hvite bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.