Snart 15 måneder med pandemi (Del 1)

Snart 15 måneder med pandemi (Del 1)

Marte Haaje Jacobsen
Født i 1991, og fikk diabetes type 1 i 1996. Jeg har erfart hvor vanskelig det er å være kronisk syk, og samtidig være den typiske "flinke piken" med en hektisk timeplan. Utdannet jurist, og lidenskapelig opptatt av å reise.
Publisert første gang: 30.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er nå snart 15 måneder siden Norge stengte ned, og det ble erklært den største krisen i fredstid. Situasjonen med Covid-19 var ute av kontroll, og mennesker ble syke av et helt nytt og uforutsigbart virus som få hadde hørt om.

Torsdag 12. Mars 2020, dagen da Norge stengte.

Annonse

Torsdag 12. Mars 2020 er en dag vi kommer til å huske i lang tid fremover. Det ble brukt store ord, og noe skremmende uttalelser blant disse viktige menneskene som styrer landet vårt. Alt skulle stenge ned: butikker, skoler, restauranter og treningssenter. Det skulle innføres hjemmekontor hvor det var mulig. Det skulle ikke være sosial omgang med andre mennesker, og det skulle ikke hamstres mat.

LES OGSÅ: Hvordan komme seg gjennom hverdagen under pandemien?

Panikken bredte seg i hele landet. Folk ble redde. Hva skjer nå? Hvordan ville fremtiden bli? Og hvordan ville landet takle dette? Hvordan ville alle menneskene takle dette? Hvordan skulle dette egentlig gå?

Da Norge stengte var jeg trygt hjemme…

Jeg var hjemme fra jobb med influensa, og lå rett ut på sofaen når pressekonferansen med Erna Solberg og resten av politiker-Norge gikk på tv. I hodet mitt var det totalt kaos, og jeg tviler på at jeg var alene om å ha det slik.

LES OGSÅ: Lockdown 3/0

Annonse

Jeg jobber som jurist i staten, og har heldigvis jobbet under hele pandemien. I jobben min har jeg derimot sett hvor mange mennesker som har hatt behov for hjelp fra det offentlige i en eller annen grad. Det er relativt skremmende å se hvordan ting kan endre seg fra en dag til en annen.  Det er skremmende å se hvordan livet til mennesker kan snus opp ned på såpass kort tid, også grunnet et virus vi ikke hadde noen forutsetning til å forberede oss for.

Dersom noen hadde sagt at vi etter snart 15 måneder med pandemi skulle være på nesten samme sted, hadde jeg tenkt at de var helt sprø. Men her er vi da altså, og vi venter fortsatt på at livet skal bli mer som normalt igjen.

LES OGSÅ: Brillene fra helvete

Har du fått vaksine enda?

Det vaksineres på høyt nivå i alle kommuner i landet, og risikogruppene prioriteres. Blant risikogruppene er personer med diabetes, og mange av oss har heldigvis fått vaksine allerede. Jeg har enda ikke vært blant de heldige, men jeg håper det er mulig å få første dose med vaksine innen relativt kort tid.

Hvordan har det egentlig vært å leve med diabetes under pandemien?

LES OGSÅ: Endelig var det min tur til å få vaksine

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: