Julesalat med kål, eple og sennepsdressing

Julesalat med kål, eple og sennepsdressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 10.12.20 09:42
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Fiber: 5 gram

Julemat er ofte tung mat, så da er det godt å friske opp matbordet med litt lett og deilig tilbehør, som denne julesalaten med kål.

Denne friske julesalaten er fin som et lett innslag på julebordet.Julesalat med kål, eple og sennepsdressing gjør seg godt som tilbehør til fisk, eller som en lett lunsj mellom tyngre julemåltider.

Accu-Chek Mobile 7023_117980_184742

PRØV OGSÅ: Sunt tilbehør til julematen

Ingredienser

2 porsjoner

2 gode never finhakket hodekål
1 neve finhakket rødkål
to gode never blandet salat
100 g edamamebønner
1 eple
2 ss frø/nøtter (feks valnøtter, gresskarkjerner og pinjekjerner)

Dressing:
2 ss grov sennep
1 ss olivenolje
1 ts eplesidereddik
saften av ½ sitron
1 ts honning
pepper

Julesalat med kål

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål

Fremgangsmåte

Vend sammen kål, salat og edamamebønner.

Del eple i tynne skiver og ha i salaten.

Rist frø / nøtter i tørr panne, til de er gyllene.

Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.

Topp salaten med sennepsdressing og ristede frø og nøtter.

PRØV OGSÅ: Pepperkakegrøt – real julemat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

0/5 (0 Reviews)
Del: