Havrekjeks med nøttesmør, krydder og kokos

Havrekjeks med nøttesmør, krydder og kokos

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 26.11.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater kjeks: 18,5 gram
Fiber: 3 gram

Havrekjeks med nøttesmør er topp som hverdagskos til kaffekoppen, som en rask frokost eller som et lite mellommåltid på farten.

Disse havrekjeksene med nøttesmør er rike på fiber og gode fettsyrer fra nøttesmør. Topp gjerne med litt ost.

Annonse

TIPS: Dersom du vil redusere innholdet av sukker i oppskriften, kan honning byttes ut med annen søtning – alt ettersom hva du ønsker. Jeg laget disse med mandel- og hasselnøttsmør, men det fungerer også fint med peanøttsmør.

PRØV OGSÅ: Eltefrie rundstykker med gulrot

Ingredienser

9 kjeks

2 dl havremel
2 dl havregryn
1 dl revet kokos
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
¼ ts salt

2 ss nøttesmør
2 ss vanlig smør, romtemperert
2 ss honning
3-4 ss havremelk (eller annen melk etter ønske)

Annonse
Havrekjeks med nøttesmør

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Sesamkjeks med rosiner

Fremgangsmåte

1. Vend alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.

2. Vend så inn nøttesmør, romtemperert vanlig smør og honning.

3. Juster konsistensen med litt melk ved behov.

4. Form 9 kjeks med en skje og ha kjeksene på en bakeplate.

5. Stek i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.

PRØV OGSÅ: Müsliboller med krydder

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: