Sesamkjeks med rosiner

Sesamkjeks med rosiner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per kjeks: 16 gram
Hvorav fiber: 3,4 gram

Prøv disse deilige sesamkjeksene, helt uten hvetemel!

Sesamfrø kan brukes til mer enn bare som pynt på hamburgerbrødet. For selv om frøene er små, har de et høyt innhold av umettede fettsyrer og er en god kilde til kalsium. I tillegg har sesamfrøene vitamin B og E, mye proteiner og ingen kolesterol.

Disse kjeksene har også en gøy, og kanskje litt overraskende ingrediens. En ingrediens som er med på å gjøre dem til et litt sunnere valg enn tradisjonelle cookies. Nemlig store, hvite bønner!

TIPS: Hvis du ønsker en kjeks med mindre karbohydrater kan du bytte ut rosiner med nøtter etter ønske, for eksempel valnøtter.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på cookies med peanøttsmør og sjokoladebiter

Ingredienser

Oppskrift til 10 kjeks 

Sesamkjeks

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 moden banan
ca 100 g store hvite bønner (en halv boks)
1 ss honning (eller annen «sukkerfri» søtning etter ønske)
3 store dadler
3 ss lys tahini (sesamsmør, usaltet)
3 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 krm salt

en god neve rosiner
sesamfrø

PRØV OGSÅ: Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker

Fremgangsmåte

1. Ha banan, bønner, tahini, dadler og honning i en food-prosessor og kjør til en glatt masse.

2. Tilsett salt, kanel og bakepulver, og rør så inn havregryn til du har en relativt fast røre. Tilsett rosiner.

3. Ha sesamfrø i en liten skål. Bruk to spiseskjeer og form kuler av deigen som du ruller i sesamfrø og presser ut til kjeks som er cirka 6 cm i diameter, og 2 cm tykke på et bakepapir.

4. Stek kjeksene midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, til de er gylne i fargen.

PRØV OGSÅ: Sjokoladekuler med havre og sesamfrø

0/5 (0 Reviews)
Del: