Yoghurtkikerter og grillet gulrot

Yoghurtkikerter og grillet gulrot

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater i yoghurtkikerter: 18 gram per porsjon
Hvorav fiber: 7 gram

Høsten byr på masse deilige rotgrønnsaker i sesong som enkelt kan ovnsbakes eller grilles. Server gjerne med yoghurtkikerter for en sunn og spennende liten rett.

Ovnsbakte eller grillede høst-gulrøtter er nydelig som tilbehør til det meste. Her er de servert sammen med en proteinrik liten rett med kikerter og yoghurt. Yoghurtkikerter kan også serveres som proteinkilde ved siden av salat og ovnsbakte grønnsaker, og er i tillegg en god kilde til fiber.

Accu-Chek Guide

TIPS:
Yoghurtkikertene passer supert som topping på salater og ved siden av andre typer grillede grønnsaker.

PRØV OGSÅ: Tomatpanne med kikerter

Yoghurtkikerter i skål

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

2 porsjoner

6-8 gulrøtter (avhengig av størrelse)
1 ss olivenolje
salt + pepper

Yoghurt-kikerter:
1 boks kiketer (ca 230 g)
4 ss gresk/tyrkisk yoghurt
2 ss ricotta (kan droppes)
2 ss revet parmesan
1 ss finrevet sitronskall
1 ss finhakket persille eller basilikum
pepper

Accu-Chek Mobile - Boots

PRØV OGSÅ: Asparges med erte- og sitrontopping

Fremgangsmåte

1. Begynn med gulrøttene som skal ovnsbakes: Vask gulrøttene godt, og ha dem på en bakeplate, ringle over litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen, gjerne med grillelement, på 220 grader i 15-20 minutter.

2. Skyll kikertene godt. Vend sammen yoghurt, ricotta, parmesan, sitron og urter. Rør inn kikertene. Smak til med pepper etter ønske.

3. Server yoghurtkikertene med ovnsbakte gulrøtter, og gjerne en enkel, grønn salat.

PRØV OGSÅ: Hummus av hvite bønner

0/5 (0 Reviews)
Del: