Hvordan motivere deg til jobbhøsten hjemme?

Hvordan motivere deg til jobbhøsten hjemme?

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 08.10.20 | Sist redigert: 15.10.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Skolene har startet og vi er tilbake på jobb. Jobb ja – men fortsatt på hjemmekontor. Jeg har hatt hjemmekontor i et halvt år og har samlet tips til hvordan motivere seg til jobbhøsten hjemme.

Annonse

Ta hyppige pauser

Det er lett å glemme tiden når man har hjemmekontor. I alle fall for meg. Jeg blir sittende alt for lenge, ofte på en dårlig stol eller i sofaen. Jeg har ingen tilpasset og god kontorstol hjemme og da er det enda viktigere å ta gode pauser. Gå deg en runde, gjør litt husarbeid (perfekt når man har hjemmekontor) eller gjør noen enkle og kjappe øvelser. Jeg prøver å ta en pause i timen, men det er ikke alltid det er mulig.

Lag deg en god lunsj

Mye hjemmetid gir også mulighet til å bruke litt ekstra tid på sunn og god mat. Det har jeg prioritert både til barn og meg selv under pandemien. Lunsjen har vært et høydepunkt der vi har sittet sammen og spist god mat. Omeletter, salater, supper og annet godt har stått på menyen. Ofte har jeg laget større salater eller supper som vi har hatt et par dager. Sammen med godt ferskt brød har lunsjen vært koselige friminutt fra jobb og skole.

LES OGSÅ: Slik er bloggernes nye hverdag

Få til trening

Mange av oss er fortsatt skeptisk til å dra på treningsstudio eller delta på organisert idrett. Jeg er en av dem som trener hjemme. Jeg er heldig og har en del treningsutstyr hjemme som motiverer meg til å ta en treningsøkt. Jeg prøver å trene før jeg starter på jobb klokka åtte. Når jeg ikke skal til byen på jobb er det lettere å få til en økt før jobb, siden jeg ikke må stå opp grytidlig. Av og til trener jeg i lunsjen og noen ganger etter jobb. Med så mye tid hjemme er det viktig å få til fysisk aktivitet, da man beveger seg mindre enn før pandemien. Sett av tid og prioriter trening. Det er viktig både for diabetesen og det mentale.

LES OGSÅ: Slik har treningsvanene mine endret seg etter korona

Annonse

Ikke jobb 24/7

Det er lett å jobbe masse når kontoret er hjemme. I alle fall hvis pc´en står oppe hele tiden, selv etter at arbeidsdagen er over. Du hører det plinger i mailen og skal bare sjekke… Det er lurt å ha egne soner for arbeid (hvis man har mulighet til det) og lukke pc´en når arbeidsdagen er over. Jeg synes dette er vanskelig og har nok jobbet mer enn vanlig arbeidstid, siden jeg ble pålagt å jobbe hjemmefra. Man har mer frihet, men det er lett å jobbe ekstra uten at man legger merke til det.

Lat som du skal på kontoret

Selv synes jeg det begynner å bli temmelig kjedelig etter et halvt år med hjemmekontor. Jeg savner kollegene mine og savner faktisk å ta t-banen til jobb hver dag. Det hadde jeg aldri trodd. Jeg har alltid stått opp tidlig og trent før jobb. Alltid nydusjet og sminket på jobb, ren og pen i tøyet.

Det skled totalt ut! Jeg orket ikke trene før jobb, jeg sminket meg aldri, onepiece var arbeidsantrekket og koronakiloene ble flere og flere. I sommer bestemte jeg meg for å gjøre noen grep. Hver morgen sminket og ordnet jeg meg som om jeg skulle på kontoret. Tok på meg jobbklær og følte meg fresh. Det gjorde noe med hele hverdagen, jeg følte meg bedre og det var enklere å ta sunne og riktige valg i løpet av dagen. Jeg merker også at blodsukkeret er enklere å regulere når jeg er i mer vant rutiner og ikke skeier for mye ut.

LES OGSÅ: Livet i risikogruppen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: