En skummel opplevelse i søvne

En skummel opplevelse i søvne

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 29.10.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg har heldigvis ikke problemer med at jeg står opp eller går i søvne, men det hender at jeg har veldig realistiske drømmer. Det kan i enkelte tilfeller være fryktelig ubehagelig!

Annonse

Jeg er heldig og har et utmerket sovehjerte. Jeg sover godt nesten hver natt. Det virker ikke alltid sånn for mannen min derimot, for jeg er visst flink til å prate og bevege meg i søvne.

En av tingene jeg ikke liker med å ha realistiske drømmer, er at jeg ikke alltid føler meg uthvilt om morgenen. Enkelte netter drømmer jeg at jeg er på jobb, og når jeg våkner finner jeg ut at jeg faktisk må på jobb. Det føles ut som et dobbelt vaktskift, på tross av at jeg faktisk har sovet nok timer.

LES OGSÅ: Gir urolig søvn høyere blodsukker?

Nesten farlig

Det skumleste med å ha realistiske drømmer, er at jeg kan drømme om blodsukkeret. Det skjer heldigvis ikke ofte, men det var en natt ganske nylig hvor jeg drømte at blodsukkeret mitt var på 12. Drømmen var så realistisk at da jeg våknet, skulle jeg til å sette en korreksjonsbolus.

Jeg bruker insulinpumpe, så jeg var bare noen tastetrykk unna å sette insulindosen før jeg så på pumpen at blodsukkeret faktisk var på 6. Da var jeg enda i halvørska, og på grunn av den «tungsoveren» jeg er, kunne jeg lett ha satt dosen uten å sjekke hvilket blodsukker pumpen viste. Jeg «visste» jo tross alt at blodsukkeret var på 12. Jeg hadde jo sjekket det med blodsukkermåleren (i drømmen!).

Annonse

LES OGSÅ: Slik kan diabetes påvirke søvnen din

Hva kunne ha skjedd?

Det er skummelt å tenke på hva som kunne ha skjedd hvis jeg hadde satt den insulindosen. Jeg sovnet jo igjen rett etterpå. Jeg er glad for at det gikk bra, og det har heldigvis kun skjedd denne ene gangen.

Har du hatt noen skumle opplevelser med søvn og insulinsetting?

LES OGSÅ: 7 tips til bedre søvn

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: