Sesamlaks i bolle med kikerter og grønnsaker

Sesamlaks i bolle med kikerter og grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.09.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 30 gram
Hvorav fiber: 14 gram

Sesamlaks i bolle er et skikkelig næringsrikt måltid, stappfullt av alt som gjør kroppen din glad.

Retten egner seg like godt kald som varm, så dette er også en fin rett å ha med seg i lunsjboksen. Perfekt hvis du har rester av ovnsbakte grønnsaker eller fisk fra middagen dagen før.

Annonse

Bytt gjerne ut squash og erter med andre grønnsaker etter ønske.

PRØV OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus

Ingredienser

1 porsjon

1 stk laksefilét
1 ts sesamfrø
¼ ts pepper
½ squash
1 ts olivenolje

½ boks kikerter
1 ts olivenolje
1/2 ts paprikakrydder

Annonse

en god neve blandet salat eller spinat
50 g erter
1 ss granateplekjerner
1 ss syltet ingefær
1 gulrot i staver

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt eggeform med røkelaks

Sesamlaks i bolle med kikerter og grønnsaker

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Del squash i store biter, og ha laksefilet og squashbitene på en bakeplate. Ha sesamfrø og pepper over laksen, og litt olivenolje på squashen. Bak i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

2. Skyll kikertene godt, og stek raskt i litt olje i varm stekepanne med paprikakrydder.

3. Ha salat/spinat i en skål, og fordel stekte kikerter, ovnsbakt squash, erter og laks i skålen.

4. Topp med granateple og syltet ingefær, og server med staver av gulrot.

PRØV OGSÅ: Tacobowl med laks

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: