Sesamlaks i bolle med kikerter og grønnsaker
Karbohydrater per porsjon: 30 gram
Hvorav fiber: 14 gram
Sesamlaks i bolle er et skikkelig næringsrikt måltid, stappfullt av alt som gjør kroppen din glad.
Retten egner seg like godt kald som varm, så dette er også en fin rett å ha med seg i lunsjboksen. Perfekt hvis du har rester av ovnsbakte grønnsaker eller fisk fra middagen dagen før.
Bytt gjerne ut squash og erter med andre grønnsaker etter ønske.
PRØV OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus
Ingredienser
1 porsjon
1 stk laksefilét
1 ts sesamfrø
¼ ts pepper
½ squash
1 ts olivenolje
½ boks kikerter
1 ts olivenolje
1/2 ts paprikakrydder
en god neve blandet salat eller spinat
50 g erter
1 ss granateplekjerner
1 ss syltet ingefær
1 gulrot i staver
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt eggeform med røkelaks
Fremgangsmåte
1. Del squash i store biter, og ha laksefilet og squashbitene på en bakeplate. Ha sesamfrø og pepper over laksen, og litt olivenolje på squashen. Bak i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
2. Skyll kikertene godt, og stek raskt i litt olje i varm stekepanne med paprikakrydder.
3. Ha salat/spinat i en skål, og fordel stekte kikerter, ovnsbakt squash, erter og laks i skålen.
4. Topp med granateple og syltet ingefær, og server med staver av gulrot.
PRØV OGSÅ: Tacobowl med laks
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.