Mine forbilder med diabetes

Mine forbilder med diabetes

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 09.09.20 | Sist redigert: 14.09.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Vi trenger forbilder. Forbilder som viser at det er mulig å nå drømmer og mål til tross for at vi har diabetes.

Annonse

To av mine forbilder som har diabetes er fotballspillerne Magnus Wolff Eikrem på Molde og Nacho Fernandez, som spiller på Real Madrid. Begge ble fortalt at de ikke kunne nå drømmene sine som toppspillere i fotball da de fikk diabetes. Men begge jobbet hardt for å oppnå sine mål. Og begge fikk det til!

Forbilder

Slike forbilder er det viktig for meg å ha. Diabetes kan være en brutal sykdom som slår deg over ende. Du kan bli liggende en god stund, men målet mitt er alltid å komme meg på beina igjen. Jeg er helt sikker på at både Eikrem og Fernandez har hatt episoder med diabetes som har gitt dem lyst til å gi opp. Men de har fortsatt å jobbe for drømmene sine, og det har gitt resultater. For meg er dette mennesker med diabetes som jeg vil identifisere meg med. Vi har muligheter til å nå våre mål til tross for diabetes!

LES OGSÅ: Diabetes er en ensom sykdom, men du er ikke alene!

Magnus

Magnus Wolff Eikrem var 17 år og spilte på Manchester Uniteds ungdomslag da han fikk diabetes type 1. Selveste Sir Alex Ferguson besøkte han da han var innlagt på sykehuset, og fortalte oppmuntrende at det var flere toppidrettsutøvere med diabetes type 1.

Med tilrettelegging og god oppfølging har det vært fullt mulig for Eikrem å spille toppfotball. Han spiser sunt og trening er den beste medisin for blodsukkeret. Det siste jeg hørte i forhold til hjelpemiddel, er at han har en tavle på sidelinjen av fotballbanen der blodsukkeret hans til enhver tid vises under kamp. Helt genialt!

Annonse

LES OGSÅ: Gode forbilder kommer i alle størrelser

Nacho

Nacho Fernandez spiller i en av verdens største fotballklubber, Real Madrid. Han var 12 år og allerede en del av storklubben, da han fikk diabetes type 1. Den første legen han møtte, sa han måtte legge fotballskoa på hylla. Heldigvis kom han raskt i kontakt med en endokrinolog som oppfordret han til å fortsette å spille fotball. Nå har han spilt over 100 kamper for Real Madrid og er også på det spanske landslaget.

Fernandez fokuserer på de positive sidene av å ha diabetes. Han må ta mye mer vare på helsen sin enn de andre på laget. Han spiser sunt, passer på å få nok søvn og trener naturligvis mye. Alle disse faktorene gjør at han kan leve godt med diabetes og spille toppfotball.

Magnus, Nacho og meg

Jeg tror vi alle trenger forbilder som drar oss i positiv retning.  Jeg har funnet mine som jeg ser til når jeg vil nå mål som kan være utfordrende med diabetes. Jeg har også mange andre forbilder som motiverer meg i hverdagen. Jeg trenger noe å strekke meg etter og identifisere meg med. Særlig i dårlige perioder og på dårlige dager.

forbilder

Kristi med forbildene sine, Magnus og Nachos Foto: Kristi Herje Haga

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem er dine forbilder?

LES OGSÅ: 5 ting du er flink til når du har diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: