Leskende sukkerfri iskaffe

Leskende sukkerfri iskaffe

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 03.09.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: Det er ingen karbohydrater i denne iskaffen
Kalorier: 13 kcal pr desiliter

Jeg er veldig glad i kaffe, men har lite lyst på det utover dagen når det er varmt. Derfor har jeg prøvd meg frem til en god og sukkerfri iskaffe som er leskende og smaksrik.

På varme sommerdager er det deilig å kjøle seg ned med noe kaldt å drikke. Det er viktig å drikke mye vann, men det er godt å kose seg med noe annet i glasset også.Det finnes en del sukkerfrie iskaffer man kan kjøpe i butikk. Men de inneholder melk og jeg tåler lite laktose. Men jeg applauderer selvfølgelig at det stadig kommer gode sukkerfrie alternativer i butikkhyllene.

Annonse

Jeg bruker mandelmelk fra Alpro (den uten tilsatt sukker, 13 kcal pr desiliter), men du kan bruke melken du ønsker. Jeg synes mandelmelk er rik på smak selv om den ikke inneholder karbohydrater eller mange kalorier. Passer veldig godt til iskaffe.

LES OGSÅ: Drikker du karbohydrater?

Dette trenger du:

Kaffe
Suketter
Mandelmelk
Isbitposer

Slik gjør du:

Lag sterk kaffe. Jeg bruker kaffetrakter, men du kan også bruke pulverkaffe eller presskanne. Bruk gjerne rester av kaffe som ikke er drukket opp. Jeg tilsetter en eller to suketter for sødme, alt ettersom hvor mye kaffe jeg skal fryse. Når kaffen er nedkjølt tar jeg den i isbitposer og fryser den ned.

Når bitene med kaffe er blitt til isbiter, blander jeg dem sammen med mandelmelk. Jeg bruker tre isbiter til 2 dl melk, men prøv deg frem i forhold til hvor sterk du liker kaffen. La den stå noen minutter slik at isbitene smelter og blander seg med melken.

Annonse

Både store og små har fått dilla på denne iskaffen. Barna får en koffeinfri variant. I tillegg til at den smaker godt, er den også svært billig å lage!

Håper du liker den!

LES OGSÅ: Drikk mer vann

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: