Kald potetsalat med erter og pepperrotdressing
Karbohydrater per porsjon: 34 gram
Hvorav fiber: 7 gram
Kald potetsalat er et godt tilbehør til grillmaten, og superenkelt å lage selv. (Og avkjølte poteter er faktisk litt bedre for blodsukkeret enn nykokte)
Dette er en perfekt rett dersom du har rester av kokte poteter som du ønsker å bruke på en smart måte. Like fint som en enkel rett alene, eller som siderett til grillmat eller stekt fisk.
FUNFACT: Viste du at kalde poteter har noe lavere glykemisk indeks enn varme poteter? Når man kjøler ned kokte stivelsesholdige matvarer som poteter og pasta, så omdannes noe av stivelsen til såkalt resistent stivelse. Denne typen stivelse ligner mer på fiber, og tas ikke opp i tynntarmen. Resultater er at kalde poteter faktisk påvirker blodsukkeret litt mindre enn varme poteter gjør.
PRØV OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple
Ingredienser
1 porsjon
en god neve fersk spinat eller annen salat etter ønske
3 små kalde poteter (ca 150 g)
50 g grønne erter
¼ agurk
1 kokt egg
Pepperrotdressing:
3 ss mager kesam
1 ts pepperrot fra tube
1 ts grove sennepsfrø
1 ts dijon-sennep
¼ ts pepper
bladpersille eller andre friske urter etter ønske (kan fint droppes)
PRØV OGSÅ: Oppskrift på verdens beste ovnsbakte poteter
Fremgangsmåte
1. Del potet i store biter og ha spinat, potet, erter og biter av agurk i en skål. Topp med kokt egg.
2. Vend sammen ingrediensene til dressingen, og server salaten toppet med kesamdressing.
PRØV OGSÅ: Nydelig pistasjpesto
Kilder: Bramat.no, Derfor bør du spise potetene kalde
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.