Finner DU noe positivt med dette året?

Finner DU noe positivt med dette året?

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 20.08.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

For flere er nok dette det verste (halv)året de noen gang har hatt, forståelig nok. Men man kan alltids finne noe positivt!

Annonse

I tider som nå, hvor sykdom herjer og hverdagen er snudd på hodet, er det viktig for meg å prøve å tenke positivt. Når alt rundt meg virker negativt, trenger jeg å skifte fokus for å holde både motet og humøret mitt oppe. Det er absolutt ikke alltid lett, men her har diabetesen på en måte herdet meg litt, og trent meg opp til å lete etter (og finne) lysglimt i hverdagen.

Hell i uhell

Det er så mye negativt med diabetes i seg selv at det kan oppsluke en. Skal man tenke på alt det dumme med denne sykdommen, vil man så og si aldri bli ferdig. Så når det først var en slik sykdom jeg skulle få tildelt, tok det ikke lang tid før jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle tenke sånn. Jeg skal se på det positive, fordi jeg er tross alt heldig som har fått diabetes i Norge. Jeg er heldig som får dekket medisin -og behandlingsutgiftene mine. Jeg er heldig som føler meg frisk til daglig.

LES OGSÅ: De positive effektene av livet i lockdown

Den som leter, finner

Det er ikke sikkert at et slikt fokus fungerer for deg, men det hjelper meg. De dagene man treffer hodet på spikeren med insulindosen («den følelsen»), eller dagen man har et perfekt stabilt blodsukker på grunn av treningen man gjorde på morgenen. Dagen man har sovet lenge og våkner med blodsukker på 5, eller gangen man spiste akkurat nok følingsmat til at blodsukkeret ikke føk i været etterpå – dette for meg er lykke!

Det er mye positivt når man først leter. Det sier jeg uten å mene at diabetes er bra. Men at ved å fokusere på oppturene, kan sykdommen bli lettere å håndtere i hverdagen.

Annonse

Dette året har vært negativt på mange måter. Har man et trent øye derimot, som jeg tror mange av oss med diabetes har, så er det ofte mulig å finne lyspunkter i hver av de grå dagene. Kanskje våkner du med et blodsukker på 5 i morgen tidlig?

LES OGSÅ: Evnen til å se det positive

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: