Frisk sommersalat med quinoa og sennepsdressing
Karbohydrater per porsjon: 27 gram
Hvorav fiber: 11 gram
Denne friske sommersalaten er en lett rett, som egner seg supert som en sommerlig lunsj eller middag.
TIPS: Jeg har valgt å lage denne sommersalaten helt plantebasert, men du kan selvsagt gjøre tilpasninger som passer deg. For eksempel om du du ønsker færre karbohydrater og mer protein, kan du selvfølgelig redusere mengden bønner, kikerter og quinoa, og tilsette egg, fisk eller for eksempel litt fetaost dersom du ønsker det.
PRØV OGSÅ: Grillet portobellosopp med fetaost og stekte tomater
Ingredienser
2 porsjoner
0,5 dl tørr quinoa
80 g edamamebønner
100 g kikerter
2 god never spinat
1 stor gulrot
½ agurk
2 store tomater
10 stk cherrytomater
2 ss granateplekjerner
Sennepsdressing:
1 ts grove sennepsfrø
1 ts Dijon-sennep
1 ss eplesidereddik / sitronsaft
½ ts honning
1 ss olivenolje
¼ ts pepper
bladpersille eller andre friske urter etter ønske (kan fint droppes)
PRØV OGSÅ: Lune hvite bønner med tomat og ruccolasalat
Fremgangsmåte
1. Kok quinoa i dobbel mengde vann.
2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.
3. Skyll kikerter godt, og tin edamamebønnene. Vend sammen kokt quinoa, edamame og kikerter.
4. Finhakk spinat, skrell gulrot og høvle fine strimler av både gulrot og agurk. Fordel i to skåler.
5. Del tomatene i biter og ha tomat og granateplekjerner i hver skål.
6. Fordel quinoa- og bønneblandingen på de to skålene, og topp salaten med sennepsdressing.
PRØV OGSÅ: Sommersalat med jordbær og halloumi
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.