Accu-Chek Guide – Helt enkelt!

Accu-Chek Guide – Helt enkelt!

Publisert første gang: 25.05.20 | Sist redigert: 18.08.22

Skreddersydd for å møte behovene til mennesker med diabetes. Nå i ny og forbedret versjon!

Å sjekke blodsukkeret kan noen ganger være en klønete og stressende affære. Hvor mange ganger har du ikke prøvd å plassere en bloddråpe på teststrimmelens doseringsområde i kveldsmørket? Kanskje har du klønet med strimlene, eller plagdes med dårlig syn eller svekket følelse i fingrene? Det finnes mange faktorer som kan skape irritasjon.

Annonse

– Mennesker med diabetes over hele verden har lenge uttrykt et ønske om et blodsukkerapparat som er pålitelig, og enkelt å bruke. Slik at det blir lettere å sjekke blodsukkeret når du trenger det, sier Lasse Taje Furuseth, Consumer Marketing Manager i Roche Diabetes Care Norge.

– Den nye Accu-Chek Guide har derfor blitt skreddersydd for å møte de spesifikke behovene til personer med diabetes, slik at de daglige rutinene kan flyte litt lettere, helt enkelt, legger han til.

Og nå har apparatet fått en oppdatering, forteller Jeanette Myhre som er produktsjef i Roche Diabetes Care Norge.

– Vi har fokusert på de gode egenskapene til Accu-Chek Guide og gjort softwareoppdateringer for å øke brukervennligheten og kapasiteten, forteller hun til Lev med diabetes.

Men hva er det egentlig som gjør dette systemet så unikt og brukervennlig?

Annonse

LES OGSÅ: Å måle blodsukkeret ble en besettelse

Nå kan du måle blodsukkeret på natten – helt enkelt!

Accu-Chek Guide har flere funksjoner som gjør den enkel å bruke. For eksempel gjør den smarte strimmelboksen det lettere å ta ut bare én strimmel av gangen, uten at du mister alle teststrimlene ut av boksen. Samtidig sørger en «strimmelutskyter» for at brukte teststrimler fjernes på en hygienisk måte, uten at du trenger å berøre dem.

– Designet til den smarte strimmelboksen er basert på kundenes tilbakemeldinger. Ideen var å forbedre både håndtering av teststrimlene, og fjerningen, slik at det ble både enkelt og hygienisk. Samt at man unngår at strimler ved et uhell faller ut, forteller Furuseth.

I tillegg har vi beholdt teststrimmelen med det brede doseringsområdet som gjør det enklere å påføre blod – den krever nemlig bare en liten dråpe blod. Og når du har satt inn en strimmel eller trykket på en knapp vil et lite lys skru seg på i strimmelporten for å gjøre det enklere å se.

– Sist, men ikke minst, er Accu-Chek Guide klargjort for å bruke sammen med mySugr. Ved hjelp av Bluetooth overfører apparatet resultatene trådløst til appen på en smarttelefon. På den måten har du samlet all din informasjon på ett sted, som er enkelt tilgjengelig, forklarer han.

Appen har også flere spennende funksjoner, og med et Accu-Chek apparat vil du automatisk få tilgang til PRO-versjonen av mySugr.

LES OGSÅ: Roche kjøper mySugr for å skape en ledende plattform for digital diabetesbehandling

Enklere og mer nøyaktig måling

For å forsikre seg om at systemet virkelig er enkelt og brukervennlig, utførte Roche Diabetes Care en studie i 2016, der de fikk 197 deltakere med diabetes fra USA og Frankrike til å teste Accu-Chek Guide-systemet.

Deltakerens opprinnelige apparater inkluderte alle produkter som er tilgjengelig på det norske markedet. Og de fikk i denne studien vurdere hvordan de syntes Accu-Chek Guide fungerte i forhold til den blodsukkermåleren de vanligvis brukte.

De sammenlignet brukervennlighet ved å utføre typiske oppgaver som blodsukkermåling og gjennomgang av data på både måleren og mobilappen. Og tilbakemeldingene var svært positive, der hele 97 prosent fant systemet svært enkelt å bruke.

– Studien viser oss at både personer med diabetes og helsepersonell verdsetter funksjonene i Accu-Chek Guide-systemet, som de opplevde både enklere og mer nøyaktige. Dette er også tilbakemeldingen vi får fra land der Accu-Chek Guide er lansert, sier Furuseth.

Accu-Chek Guide ble lansert i Norge i august 2017, og en ny og forbedret versjon er nå å finne på et apotek nær deg.

LES OGSÅ: Nyt frihet i hverdagen med Accu-Chek Insight pumpen

Kilde: PubMed, Harvey C, Koubek R, Bégat V, Jacob S, J of Diabetes Sci & Tech. Sep 2016.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: