Kålsalat med speilegg

Kålsalat med speilegg

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 20.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 23 gram
Hvorav fiber: 14 gram

Kålsalat med speilegg er en frisk og smart lunsj som er full av gode næringsstoffer.

Salater kan lages i uendelig mange variasjoner, og er et smart valg når du vil ha en kjapp og supersunn lunsj. I tillegg er det en effektiv måte å få i seg «fem om dagen» på.

Annonse

I denne oppskriften har jeg valgt å servere kålsalaten med et speilegg for å gjøre den mer mettende, men du kan gjerne servere med en annen proteinkilde. For eksempel med ristede kikerter, hjemmelaget hummus, ovnsbakt laks eller kylling – hva du enn måtte ønske.

PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese

Ingredienser

1 porsjon

1/6 rødkål (en god neve)
1 stor gulrot
50 g frosne erter
50 g edamamebønner
saften av ½ lime

1 egg
olje eller smør til steking
salt og pepper etter ønske

Annonse
Kålsalat med speilegg servert på et fat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med avocado og hasselnøtter

Fremgangsmåte

1. Finhakk rødkål i tynne skiver. Skrell gulrot og høvle tynne strimler med en høvel. Vend sammen kål og gulrot med limesaft.

2. Tin erter og edamamebønner, og vend dem inn i salaten.

3. Stek egg etter ønske i litt smør eller olje, og topp salaten med speilegget.

4. Krydre etter ønske.

PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: