Kålsalat med sennepsdressing og stekt egg

Kålsalat med sennepsdressing og stekt egg

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 30 g
Hvorav fiber: 13 g

Denne kålsalaten er enkel og næringsrik – perfekt som smart lunsj.

Kanskje du har litt rester av hodekål liggende i kjøleskapet, som du lurer på hva du skal gjøre med? Da passer denne retten godt.

Gratis mySugr

Kål gjør seg ekstra godt når den blir marinert i en god dressing, og sennep passer veldig godt her. Server kålsalaten med speilegg med ost slik som oppskriften sier, eller med en annen proteinkilde – ta det du foretrekker.

LES OGSÅ: Grillet brokkolisalat og tahinimarinerte bønner

Ingredienser

1 porsjon

ca 1/6 kålholde (avhengig av størrelse)
saften fra ¼ sitron
en god neve fersk spinat
100 g kikerter
1 klementin
1 ss frø (solsikkekjerner+gresskarfrø)
10 mandler
1 egg
2 skiver hvitost (kan fint droppes)
1 ts smør/olje til steking

Dressing: 

Accu-Fine vitusapotek
Kålsalat med sennepsdressing

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 toppet ts grov sennep
1 ss eplesidereddik
1 ts olivenolje
1 krm pepper

LES OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese

Fremgangsmåte

1. Del kålen i tynne strimler og ha det over i en skål. Skvis over sitron og kna sitronen inn med hendene, slik at kålen faller litt sammen.

2. Finhakk spinat. Skrell klementinen og del i tynne skiver. Vend spinat og klementin inn i kålen, sammen med kikerter.

3. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, og vend så det hele inn i salaten.

4. Rist frø og mandler i tørr stekepanne, og topp salaten med den lune blandingen.

5. Stek egg i litt smør eller olje i pannen. Topp med noen skiver hvitost etter ønske.

6. Server salaten med stekt egg.

LES OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus

CGM
0/5 (0 Reviews)
Del: