Grillet brokkolisalat og tahinimarinerte bønner

Grillet brokkolisalat og tahinimarinerte bønner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 31 gram
Hvorav fiber: 17 gram

En mettende og helt vegetarisk salat!

Denne salaten er både mettende, smakfull, proteinrik og helt plantebasert. Oppskriften er med kikerter og borlottibønner marinert i en digg dressing av tahini og sennep, men det passer like fint med alle typer linser og bønner. Bruk gjerne fantasien!

Jeg brukte rå sommersquash i oppskriften, men det er like godt med agurk. Reduser matsvinn ved å beholde brokkolistilken – den er nemlig supergod når den blir grillet!

PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa

Ingredienser

1 porsjon 

grillet brokkolisalat med tahinimarinerte bønner

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1/3 brokkoli, med stilk
1 ss olivenolje
salt + pepper

150 g bønner (for eksempel en blanding av kikerter og borlottibønner/hvite bønner)
1 ss tahini (sesamsmør)
½ ts Disjon-sennep
½ ts honning
1 ts eplesidereddik
Pepper
2 ss kokende vann

blodsukkermåler, diabetes

en god neve salat etter ønske
¼ squash eller agurk
¼ avocado

PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese

Fremgangsmåte

1. Begynn med brokkolien som skal grilles. Del den i store buketter med stilk, ha bukettene på en bakeplate og ringle over olje, salt og pepper. Grill i ovnen (grillelement) på 230 grader i ca 7-8 minutter. Pass på så den ikke brenner seg.

2. Lag dressingen til bønnene ved å vende sammen tahini, sennep, honning, eddik, pepper og litt kokende vann. Tahinien tykner når du tilsetter eddik, så vannet er ment som en fortynner. Vend bønnene inn i dressingen.

3. Del squash/agurk og avocado i skiver og ha det sammen med salat i en skål. Topp med bønner og grilla brokkoli.

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med avocado og hasselnøtter

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: