Slik opplever jeg føling

Slik opplever jeg føling

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 02.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Sansene endrer seg. Synet blir mer uklart. Balansen og bevegelsen blir tregere. Og mat får en annen smak. Dette med føling synes jeg er interessant.

Annonse

Verden rundt blir annerledes. Og selv om det ikke er en morsom opplevelse, er det likevel en interessant erfaring etter min mening.

Symptomene jeg får på lavt blodsukker, avhenger av hvor raskt jeg når følingsgrensen. Dersom blodsukkeret mitt faller raskt, får jeg en sterkere opplevelse av følingens symptomer.

I tillegg vil hyppige møter med lavt blodsukker gi meg en svakere opplevelse av føling. Sjeldne møter vil gi en sterkere opplevelse. Følingens alvorlighetsgrad bestemmes i mitt tilfelle derfor av hvor raskt og hvor ofte jeg når følingsgrensen.

LES OGSÅ: Føling er min største frykt når jeg konkurrerer

Annerledes smak

Ved rask senkning av blodsukkeret og derav sterke symptomer ved føling, merker jeg spesielt dette med at maten smaker annerledes. Favorittgodteriet mitt, som jeg har tilgjengelig for å få blodsukkeret opp, smaker ikke godt lenger.

Annonse

Heldigvis er ikke smaken det viktigste i et slikt tilfelle. Jeg blir like overrasket hver gang over hvor annerledes min favorittmat smaker, kun fordi blodsukkeret viser en lav verdi.

LES OGSÅ: Føling alene for første gang

Utypisk symptom?

Det er sant at føling svekker ens kognitive evner, men dette med endret smak er noe som jeg ikke har hørt andre med diabetes nevne. De andre typiske symptomene på lavt blodsukker berører som regel andre sanseinntrykk enn smak, som for eksempel svekket syn og hørsel, samt svimmelhet.

Det skal sies at vi alle opplever føling forskjellig, og det finnes også ulike grader av den som gir sin rekke med symptomer.

LES OGSÅ: Mange ulike årsaker til føling

Glukosemåler hjelper

Takket være min insulinpumpe og glukosemåler, har jeg klart å være føre var og forebygge de alvorlige følingene jeg har vært nær ved å oppleve. Glukosemåleren gir meg en indikator på hvor raskt blodsukkeret synker, som i mitt tilfelle er hovednøkkelen for å unngå følingens symptomer.

Opplever du andre symptomer ved føling som kan virke mindre vanlig?

LES OGSÅ: Nytt anbud, ny hverdag

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: