Produkter jeg må ha – nesten daglig!

Produkter jeg må ha – nesten daglig!

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 02.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er noen produkter jeg bruker hver dag, som kan brukes til masse forskjellig. Kanskje har du aldri tenkt på at disse matvarene kan brukes på denne måten?

Annonse

Enkelte matvarer bare MÅ jeg ha i hus. Særlig varer som har flere bruksområder og som passer mitt kosthold. Jeg spiser karboredusert og holder meg unna all type sukker som øker blodsukkeret. Jeg har laktoseintoleranse og har kuttet alle meieriprodukter bortsett fra litt ost.

Her er en liste over produkter jeg må ha på kjøkkenet, som brukes hver dag og hvilke bruksområder jeg hyppigst bruker dem til.

LES OGSÅ: Sjekk ut disse nye sukkerfrie produktene!

Suketter

Suketter trodde jeg tidligere kun passet til søtning i te. Det var det jeg brukte dem til tidligere. Nå drikker jeg helst te uten søtning, og sukettene har fått nye bruksområder. Mange sauser, for eksempel tomatsaus, blir bedre om du tilsetter sødme. Istedenfor sukker, putter jeg i et par suketter. Det samme gjør jeg i grøten istedenfor å toppe den med sukker. Jeg bruker fire suketter i en porsjon med grøt.

Også i hjemmelaget kakao er sukett et perfekt alternativ. Bland med ønsket type melk, kakaopulver og et par suketter. Nydelig, enkelt og blodsukkervennlig. Prøv også sukett i eddikbaserte dressinger for litt sødme. Løser seg opp i kald eddik. Bland sammen med ferskpresset sitron, soyasaus og fersk ingefær. Nydelig både til varme og kalde salater.

Annonse

LES OGSÅ: En guide til sukkererstatninger

Alpro sukkerfri yoghurt

Her finnes det to varianter. En som er sukkerfri og en som inneholder 2,1 gram karbohydrater. Lag en enkel dessert der du blander den med litt sukkerfri saft. Den kan også brukes til å lage for eksempel sjokolademousse. Jeg bruker den istedenfor rømme på taco, og som erstatning for rømmebaserte dressinger til cæsar salat. Smaker også godt rett fra boksen hvis du er sulten, men vil ha noe som ikke inneholder karbohydrater.

Produkter

Denne varianten er sukkerfri! Foto: Alpro

Splittlinser

Røde og gule splittlinser trenger ca 10 minutter koketid. De er perfekte når du har liten tid, men vil ha nærings- og proteinrik mat. Jeg bruker ca 20 gram i grøten som jeg koker i ca ti minutter i mikrobølgeovnen. Jeg putter de også i alt av gryter og pizzasaus for mer fylde, smak og næringsinnhold. Du kan til og med bruke de i pannekaker. Kok dem møre og tilsett røren før du blender den. Smaker kjempegodt!

LES OGSÅ: Forandrer bønner livet?

Sukkerfri saft

Utvalget av sukkerfri saft er enormt stort. Det finnes mange gode smaker og det kommer nye flere ganger i året. Jeg bruker dem først og fremst som drikke, men også mye til å lage hjemmelaget gele. Så enkelt og godt! Som smakstilsetning bruker jeg sukkerfri saft både i smoothie og til naturell Alpro. Du kan også lage sukkerfritt godteri av saft og gelatin. Oppskriften på det finner du her!

Håper du fikk noen tips som kan passe deg!

LES OGSÅ: Den største misforståelsen er at man tror at alle med diabetes må spise det samme

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: