Pæresalat med lompetoast

Pæresalat med lompetoast

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 25 gram
Hvorav fiber: 8 gram

Pæresalat er en perfekt lunsjrett, som er både næringsrik og velsmakende.

Salater trenger slett ikke være kjedelig mat, i hvert fall ikke hvis du tør å prøve noe nytt en gang i blant.

Å tilsette litt frukt i en vanlig salat er en fin måte å gi salaten litt mer spennende smakskombinasjoner. Denne pæresalaten er et godt eksempel på det.

Dette er perfekt sommermat, og gjør seg godt som et lett måltid på varme sommerdager, eller som tilbehør til grillmaten.

PRØV OGSÅ: Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing

Ingredienser

1 porsjon 

pæresalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 hode hjertesalat
en neve fersk spinat (eller annen bladsalat etter ønske)
½ pære
1 gulrot
1 ss sesamfrø og gresskarkjerner
1 ts olivenolje
1 ts grov sennep
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
pepper

1 stk potetlompe (speltlomper passer bra)
1 ts kremost naturell
2 skiver hvitost

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med fetaost

Fremgangsmåte

1. Finhakk hjertesalat og spinat, og vend sammen alle ingredienser til dressingen. Vend dressing inn i salatbladene

2. Skrell gulroten. Del pære og gulrot i tynne skiver og vend i inn i salaten

3. Rist frø i tørr panne og topp salaten med rista frø

4. Smør kremost på hele lompen og ha hvitost på halvparten. Brett i to og stek i varm, tørr stekepanne på begge sider, til lompa er gyllen og osten har smeltet

5. Del lompetoasten i trekanter og server til salaten

PRØV OGSÅ: Jordbærsalat med linsehummus

Nyhetsbrev
0/5 (0 Reviews)
Del: