Tacofyll: Ovnsbakte bønner og søtpotet
Karbohydrater per 100 g: 49 g
Fiber per 100 g: 9 g
Karbohydrater per servering: 25 g
Hva med å teste ut en ny variant av tacofyllet neste gang? Taco er nemlig perfekt vegetarmat.
Fredagstacoen har nesten blitt en nasjonalrett, for hvem elsker vel ikke taco? For å gjøre det litt mer spennende kan du gjerne eksperimentere litt, for du MÅ ikke nødvendigvis bruke kjøttdeig. Taco er nemlig perfekt vegetarmat.
Ønsker du å inkludere flere vegetariske middager i hverdagen, er dette en veldig god start! Her får du oppskriften på et spicy tacofyll som passer like godt til det tradisjonelle tacotilbehøret som vanlig krydret kjøttdeig.
PRØV OGSÅ: Tacobowl med laks
TIPS:
Denne blandingen er også supergod i salat og som tilbehør til annen mat. I denne oppskriften har jeg valgt å lage mitt eget tacokrydder, men du kan selvfølgelig bruke vanlig taco-krydder hvis du ikke vil lage din egen krydderblanding.
Ingredienser
4 porsjoner
1 stor søtpotet
1 boks sorte bønner (ca 200 g)
1 boks kidneybønner (ca 200 g)
2 ss olivenolje
½ ss spisskumen
½ ss paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 ts koriander
½ ss provencekrydder
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Oppskrift på sunn hjemmelaget taco
Fremgangsmåte
1. Skrell søtpoteten og del den i terninger på ca 1×1 cm.
2. Skyll bønnene godt og ha bønner og søtpotet-terninger i en ildfast form eller på en bakeplate.
3. Ha over olje og alt krydder og bland godt.
4. Bak alt i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter, til søtpoteten er myk og bønnene er crispy.
5. Server med ønsket taco-tilbehør!
PRØV OGSÅ: Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.