omelett med røkelaks

Ovnsbakt omelett med røkelaks

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 15 g per omelett
Hvorav fiber: 4 g

Skal du ha en sunn, mettende og god lunsj i en fei? Gå for en omelett – det er lett det!

Omelett er perfekt å lage i ovnen, da er du sikker på at du får den like godt gjennomstekt fra bunn til topp, og det er enda enklere å lage en tykk variant. Tilsett de grønnsakene du måtte ha, og server gjerne med en enkel salat.

PRØV OGSÅ: Et stekt egg er også middag!

omelett med røkelaks

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

2 personer

4 egg
½ squash
1 stk rød paprika
1 ss stekeolje
1 ts provencekrydder
100 g røkelaks
1 dl melk etter ønsker
50 g revet ost
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Avokado og eggesalat

Fremgangsmåte

1. Finhakk paprika og squash og stek i olje og provencekrydder.

2. Pisk sammen egg, melk og revet ost.

3. Kle en liten ildfast form med bakepapir, og ha grønnsakene og biter av røkelaks (gjerne revet i mindre biter) i formen. Hell over eggemassen.

4. Bak i ovnen til omeletten er gyllen og gjennomstekt, ca 20 minutter.

5. Server din omelett med røkelaks sammen med salat eller annet tilbehør du ønsker.

PRØV OGSÅ: Lyst på en lunsj du blir mett av? Prøv en salat med egg & tunfiskrøre 

Del: