Et stekt egg er også middag!

stekt egg og salat
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 10 g, hvorav fiber: 6 g
Kh per 100 g: 9 g, hvorav fiber 2 g

Middag kan ikke være av restaurantkvalitet hver eneste dag. Noen ganger frister det mest med en enkel løsning.

Synes du innimellom det går med alt for mye tid til planlegging og laging av måltider? Da er denne oppskriften perfekt for deg!

En sunn, fargerik og smart middag behøver ikke ta mye tid. Denne næringsrike retten med stekt egg slenger du sammen på 10 minutter.

LES OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker

stekt egg med salat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

1 porsjon

En god neve spinat eller annen grønn salat etter ønske
1 ss solsikkefrø og/eller gresskarkjerner
1 gulrot
½ paprika
6 stk cherrytomater
2 stk egg
1 ss olje til steking
salt + pepper
1 ss revet parmesan

LES OGSÅ: Oppskrift på grønn thaicurry

Fremgangsmåte

  1. Rist frø i tørr panne
  2. Fordel spinat/salat på en tallerken
  3. Skrell gulroten og skjær i tynne skiver
  4. Del cherrytomatene i to og paprikaen i strimler
  5. Stek grønnsakene i olje og krydder i varm panne til de er varme og fortsatt sprø, ca 3 minutter
  6. Stek eggene slik du liker det best, jeg foretrekker de godt stekt på begge sider, men dette er smak og behag!
  7. Ha grønnsakene over salaten, topp med ristede frø og parmesan, og server med 2 stk speilegg

LES OGSÅ: Lun salat med ovnsbakte gulrøtter, soltørket tomat og parmesan

Del: