Lun salat med ovnsbakte gulrøtter, soltørket tomat og parmesan

Lun salat med ovnsbakte gulrøtter, soltørket tomat og parmesan

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.03.17 00:00
Karbohydrater: ca 40 gram per porsjon (hvorav ca. 15 gram fiber)

Lun salat er perfekt lett lunsj eller middag. Bytt gjerne om på grønnsakene hvis du har andre preferanser, eller server som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Gratis mySugr

PRØV OGSÅ: Vekk appetitten med en fargerik lunsjsalat

Ingredienser:

1 porsjon

  • 1 paprika
  • 1 gulrot
  • ca 100 hvite, store bønner
  • en neve fersk spinat
  • en neve ruccola
  • 10 cherrytomater
  • olivenolje
  • salt & pepper
  • 1 ss soltørket tomat
  • 10 grønne oliven
  • parmesan

Fremgangsmåte:

Begynn med å vaske gulrøttene, og skjær dem i passende biter. Jeg liker å beholde skallet på gulrøttene på når jeg ovnsbaker dem.

Del opp paprika. Fordel gulrotbitene, paprika og cherrytomater på en stekeplate, og ringle over olivenolje, salt og pepper.

Grill i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter, eller til gulrøttene er møre. Bruk gjerne grillelement for å få grønnsakene ekstra sprø.

Ha de ovnsbakte grønnsakene i en bolle, og vend inn salaten, bønnene, soltørket tomat og parmesan. Topp salaten med revet parmesan og gjerne en klunk ekstra god olivenolje.

Tips:

  • Gulrot kan fint byttes ut med f.eks. ovnsbakt squash, brokkoli eller mer paprika, hvis du vil redusere innholdet av karbohydrater i salaten.
  • Hvite bønne kan byttes ut med linser, quinoa, fullkornsris eller kikerter for variasjon.

LES OGSÅ: Næringsinnhold versus matglede

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: