Moussaka med linser
Karbohydrater: ca 40 gram per porsjon
Hvorav fiber: ca 9 gram
Denne greske ovnsretten er velkjent og elsket, men den kan også lages i mange varianter. Så hvorfor ikke prøve noe nytt denne gangen?
Moussaka lages tradisjonelt sett med poteter og kjøtt. Denne varianten er vegetarisk, og potetene er byttet ut med søtpotet. Oppskriften er beregnet på fire personer – perfekt som familiemiddag.
PRØV OGSÅ: Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull
Ingredienser
4 personer
1 stor søtpotet
1 aubergine
2 ss olivenolje
¼ ts salt
½ ts pepper
TOMATSAUS:
4 fedd hvitløk
1 gul løk
1 ts provencekrydder
1 krm kanel
2 ss tomatpuré
2 dl grønnsakskraft
400 ml hakkede tomater
2 ts balsamicoeddik
1 boks grønne linser (ca 200 gram)
olje til steking
salt + pepper
HVIT SAUS:
2 ss olivenolje
2 ss mel, valgfri type
3-4 dl melk
1/4 revet muskattnøtt
pepper
parmesan
grønn salat til servering
PRØV OGSÅ: Nydelig fylt paprika
Fremgangsmåte
1. Begynn med å skjære søtpotet og aubergine i tynne skiver. Plasser dem på en bakeplate, ringle over litt olje, salt og pepper og bak i ovnen i ca 10 minutter, på 200 grader. Pass på så ikke auberginskivene brenner seg.
2. Lag tomatsausen ved å steke finhakket løk, hvitløk og krydder i litt olje i bunnen av en kjele. Rør inn tomatpuré, vann og hakkede tomater. Kok sausen på middels varme i ca 15 minutter. Rør inn linsene, og smak til med mer krydder og balsamico.
3. Lag den hvite sausen ved å varme opp oljen i en kjele, røre inn melet og deretter gradvis spe på med melken mens du visper. Varm opp til kokepunktet og fortsett å røre til sausen tykner. Smak til med krydder.
4. Fordel ingrediensene i en ildfast form: Begynn med 1/3 av auberginskivene og halvparten av søtpotetskivene i bunnen, topp med halvparten av tomatsausen. Gjenta en gang. Til slutt har du resten av auberginskivene på toppen, og topper det hele med den tykke, hvite sausen. Dryss over et godt lag med parmesan.
5. Bak moussakaen i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, til toppen er gyllen. Ringle over litt olivenolje når du tar dem ut av ovnen, slik at den ikke blir tørr. La den gjerne stå en halvtimes tid før servering. Server med en grønn salat.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt aubergineform
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.