Rågod, sukkerfri brownie

Rågod, sukkerfri brownie

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 27.06.18 | Sist redigert: 01.10.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater (minus fiber): ca 17 g per 100 g

Brownie for liten og for stor! En ting kan jeg love deg: Denne brownien får du ganske sikkert ikke nok av!

Annonse

Denne brownien var så god at vi spiste den opp på en dag, bare treåringen og meg;o) Dette er en oppskrift på en kake uten sukker, derfor har den langt færre karbohydrater enn en klassisk brownie.

PRØV OGSÅ: Müslibarer med peanøttsmør

Ingredienser:

Oppskrift til 22 cm form

75 g smør
75 g sukkerfri, mørk sjokolade
75 g sukrin gold
225 g fibersirup clear* (helsekost/nettbutikk)
75 g siktet mel, for eksempel landhvete, ølandshvete eller speltmel
3 ss kakao, gjerne rå
1 stort egg

*Fibersirup clear er et produkt som inneholder mye fiber, og i utgangspunktet skal ikke fiber kunne øke blodsukkeret. Det har likevel vist seg at noen kan få større utslag på blodsukkeret enn man kunne forvente. Derfor kan det være lurt å prøve deg fram for å se hvilken effekt søtningsmiddelet har på deg.

Annonse

PRØV GJERNE: Glutenfri søtpotetbrownie med peanøttsmør

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 170 grader, over- og undervarme.

2. Smelt smøret, ta av platen og smelt sjokoladen oppi smøret.

Brownie

Foto: Hanne Storhaug Jensen

3. Bland sammen alle ingrediensene, rør inn egg til slutt.

Brownie

Foto: Hanne Storhaug Jensen

4. Ha bakepapir i bunnen av en kakeform. Du kan eventuelt smøre kantene også.

Brownie

Foto: Hanne Storhaug Jensen

5. Stekes på 170 grader. Hvor lenge avhenger av ovn og tykkelse på kaken, ca 12-20 minutter. Stikk i kaka når den ser ferdig ut; kommer gaffelen opp uten deig kan du ta den ut.

6. La den avkjøles i formen. Skjær eventuelt rundt kantene for å løsne kaka.

Brownie

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Brownie

Hanne Storhaug Jensen

Tips! Brownie inneholder så lite vann at du kan spise den rett fra frysa – ekstra deilig nå i sommervarmen.

Brownie

Hanne Storhaug Jensen

Håper det frister!

PRØV GJERNE: Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
3/5 2 tilbakemeldinger
Del: