Bør man alltid være forberedt på det verste?

Bør man alltid være forberedt på det verste?

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 03.04.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Her om dagen fikk jeg en a-ha opplevelse på hvor viktig det er å være forberedt! Jeg havnet i en uventet situasjon mens jeg hadde føling. Hadde det ikke vært en enkel løsning på problemet, vet jeg ikke hva jeg skulle gjort.

Annonse

Så hva skjedde? Jo, jeg var i skisporet, og på vei tilbake mot skistadion, var blodsukkeret allerede lavt og på vei ned. Rundt 200 meter unna parkeringsplassen møtte jeg på det uforutsette. Det var ikke bare èn elg som sto i skisporet mellom meg og bilen, men fem! Jeg tok av meg skiene og begynte å ta omveien rundt, fordi aldri i livet om jeg skulle fortsette rett mot elgene.

LES OGSÅ: Lavt blodsukker? På ordentlig?

Hva hvis?

Situasjonen løste seg fint og jeg kom meg litt redd og fascinert, men uskadet, fram til bilen. Denne opplevelsen fikk meg til å tenke på hva som hadde skjedd om jeg ikke hadde funnet en vei rundt og blitt fanget der jeg sto.

Det trenger ikke nødvendigvis være en elg som hindrer meg, men for eksempel uvær. Hva skulle jeg gjort da, med føling og en pil som pekte rett ned? Jeg er beredt med følingsmat på skitur, men ikke nok til å vare en hel kveld.

LES OGSÅ: Hva har jeg med meg på tur?

Annonse

Er det verdt det?

Dette fikk meg til å tenke på om jeg bør være beredt på nødssituasjoner til alle tider som diabetiker? Ulempen med dette er jo mer å bære på, samt tyngre vekt. Men er det verdt det?

Litt ekstra er fint

Jeg kommer nok ikke til å ha med meg niste for en hel kveld/natt hver gang jeg skal ut på tur, men det kan være greit å ha med mer mat enn kun det som berger meg gjennom èn føling. Som regel har jeg med meg en kick-lakris på tur, men litt ekstra druesukker skal jeg definitivt ta med neste gang.

Har du hatt noen opplevelser hvor den vanlige følingsmaten du har med deg ikke er tilstrekkelig for situasjonen du havner i?

LES OGSÅ: Uvanlige følinger på en helt vanlig dag

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: