Hva har jeg med meg på skitur?

Hva har jeg med meg på skitur?

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 21.03.16 | Sist redigert: 19.12.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

I vinter har jeg blitt fan av å gå på ski. Føret har vært stabilt og sjansen for å smøre feil har vært minimal. Det har resultert i mange fine skiturer.

Annonse

Optimal oppbevaring

Når jeg går på tur er diabetes alltid med meg i bagasjen. Den må jeg ta hensyn til og ta med meg uansett. Derfor er det en del ekstra jeg må tenke på og ha med meg når jeg er på tur.

Kristi sitt drikkebelte med plass til alt hun trenger. Foto: privat

Kristi sitt drikkebelte med plass til alt hun trenger. Foto: privat

Drikkebelte

Jeg er ikke glad i gå med sekk og har vært på jakt etter et drikkebelte med praktiske lommer til alt jeg må ha med. I vinter har jeg funnet et som passer meg perfekt for meg og min bagasje.

Isolasjon

Drikkebeltet eller rumpetaska er ikke veldig stor, men har plass til alt jeg trenger å ha med meg på tur. Det var viktig finne et som kunne holde på varmen og det har ekstra isolasjon i bakkant. Det er viktig for at drikken skal holde seg kald eller varm, men også viktig fordi jeg må ha med insulin og blodsukkerapparat.

I vinter har det vært veldig kaldt og det er viktig at insulinen ikke fryser. Både mobil og blodsukkerapparat kan slutte å fungere i kulde, derfor ønsket jeg å finne et drikkebelte som isolerte godt.

LES OGSÅ: Fjellvettregler for deg med diabetes

Annonse

Hva har jeg med?

Det viktigste jeg har med meg når jeg er på tur, er følingsmat og blodsukkerapparat. For å få plass til alt i beltet kan ikke blodsukkerapparatet ta for stor plass. Jeg bruker Accu chek mobile. Det tar liten plass og er enkelt å bruke.

Jeg legger det alltid bakerst i taska, nærmest kroppen min. Slik forhindrer jeg at det blir påvirket av kulden. Insulinet ligger også der. Det er en liten lomme i hovedrommet der dette akkurat får plass.

LES OGSÅ: Gode råd som gjør skituren til en fantastisk opplevelse

Mat

Jeg har alltid med en proteinbar i tillegg til følingsmat. Det er greit å ha hvis kreftene tar slutt men blodsukkeret er stabilt. Jeg bruker barer uten sukker og minimalt med karbohydrat, og med høyt innhold av proteiner. Det er både godt og trygt å spise.

Følingsmat

Som følingsmat har jeg som regel sjokolade eller drops med mye sukker. Disse tåler kulde godt og kan spises selv om de har fryst. Pass på å ha med litt ekstra sjokolade hvis du har med barna på tur. Tar jeg en bit, vil de også ha.

LES OGSÅ: Diabetes og skitur – plankekjøring?

Hvordan har det fungert?

Jeg har brukt rumpetaska på tur i et par uker. Den sitter veldig godt og jeg merker nesten ikke at den er der. Jeg får med det jeg trenger, enten det er treningstur eller tur med barna.

Drikken har ikke fryst, selv om det har vært ekstremt kaldt til tider. Jeg har opplevd at mobil og blodsukkerapparatet ikke tålte kulden, men da var det nærmere 20 minusgrader.

LES OGSÅ: Svingninger i bakken

Hva er ditt beste tips til å gå på tur med diabetes?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: