Ovnsbakt omelettform med grønnsaker
Karbohydrat per 100 gram: 19 gram
Hvorav fiber: 2 gram
Denne enkle retten er både smart, god og næringsrik, og passer like godt til lunsj som til middag.
Ovnsbakte måltider betyr ofte mindre jobb, og det er alltid et pluss på travle dager. Her har du stor frihet til hvilke grønnsaker du kan bruke, velg etter hva du har og hva du liker. Dette gir den perfekte mulighet til å bruke opp alle grønnsaksrester du har liggende i kjøleskapet.
LES OGSÅ: Grønnkålsalat med ovnsbakt sesamlaks
TIPS!
Vil du ha en ovnsbakt omelett med færre karbohydrater kan du fint droppe potetene. De kan byttes ut med for eksempel mer squash, paprika og spinat, eller andre grønnsaker etter ønske.
For mer smak, tilsett gjerne stekt sopp, soltørket tomat og/eller flere typer ost.
Ønsker du en ikke-vegetarisk utgave passer det også fint med skinke.
LES OGSÅ: Sunn, god og enkel indisk gryte
Ingredienser
En stor, ovnsbakt form (nok til 6-8 pers)
1 stk purreløk
2 stk gul løk
2 stk paprika
4 stk kalde, kokte poteter
12 stk egg
3 dl melk
1 ts provencekrydder
250 g myk chevre (evt fetaost eller annen ost etter ønske)
ca 50 g revet parmesan til toppen
salt + pepper
olivenolje
LES OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat
Fremgangsmåte
- Del purre og løk i biter/skiver og stek i olje i varm panne.
- Smør en ildfast form med olje, og fordel stekte grønnsaker og potetbiter i formen.
- Pisk sammen melk, egg og krydder, og hell eggeblandingen over grønnsakene i formen.
- Topp med biter av chevre og revet parmesan, og eventuelt litt mer pepper.
- Bak formen i ovnen til den er gyllenbrun og fast, ca 40-45 minutter (avhengig av tykkelse).
- Server med ønsket tilbehør, for eksempel en frisk, grønn salat!
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.