Proteinrike rundstykker – helt uten gluten
Karbohydrater per 100g: 25 g KH per rundstykke: 17 g, hvorav fiber: 5 g, hvorav protein: 13,5 g
Disse rundstykkene er supre når du ikke gidder vente på at deigen skal heve, men har lyst på nystekte rundstykker så raskt som mulig.
Bakst som ikke trenger å heves er tidsbesparende – på litt over en halvtime er de klare. Derfor gjør de seg godt som en spontan frokost på en søndag morgen.
I tillegg til å være rike på protein er de både glutenfrie/hvetefrie og laktosefrie, hvis det tilfeldigvis skulle være et behov. Putt de du ikke spiser rett i fryseren, da holder de seg best.
LES OGSÅ: Crispy glutenfrie nøttekjeks
Ingredienser
Oppskriften gir 8 stk
4 dl havregryn
2 dl mandler
2 ss potetmel
2 ss linfrø
3 ss solsikkekjerner
1 ss psylliumhusk (fiber)
1 ts bakepulver
1 krm salt
3 egg
250 g cottage cheese (1 liten boks)
solsikkekjerner til toppen
LES OGSÅ: Supergode havrerundstykker med cottage cheese
Fremgangsmåte:
- Ha egg og cottage cheese i en bakebolle og kjør det jevnt med en stavmikser for å fjerne klumpene i cottage cheesen.
- Mal halvparten havregryn og mandler til mel i en miksmaster.
- Vend inn alle de tørre ingrediensene i det flytende, til du har en fast deig som er mulig å forme med hendene. Juster evt med litt melk/vann eller mel ved behov.
- Ha litt vann på hendene og form 8 stk rundstykker som du presser litt flate på en bakeplate. Topp hvert rundstykke med solsikkekjerner.
- Sek i midten av ovnen i 20-25 minutter, til rundstykkene har en gyllen overflate. Avkjøl.
LES OGSÅ: Lær deg å lage din egen leverpostei – med video!
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.