Verdifullt å dele erfaringer

Verdifullt å dele erfaringer

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 23.11.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er så mye man ikke vet når man ikke omgås med andre med diabetes, synes jeg. Derfor er jeg så glad for at denne siden finnes, fordi her kan man faktisk utveksle tanker og erfaringer.

Annonse

Et eksempel på noe jeg ikke hadde visst dersom jeg ikke hadde lest om andres hverdag med diabetes, er dette med antall blodsukkermålere i hus. Jeg har eid kun én måler i alle år.

Etter 4,5 år fant jeg ut at det kanskje hadde vært greit med en til, fordi jeg nettopp hadde lest om noen som hadde flere plassert ulike steder i huset. Og for en forvandlet hverdag jeg fikk når jeg kjøpte min andre, og så min tredje, blodsukkermåler!

Målinger ble mye lettere fordi jeg fikk påminnelser hyppigere, og det ble mye mindre styr fordi jeg alltid hadde en i nærheten.

Bra å dele erfaringer

Jeg har fundert på hvorfor tanken om flere blodsukkermålere ikke har slått meg tidligere, og det må jo være fordi jeg nesten ikke kjenner noen med diabetes. Man blir litt fast i egne vaner når man ikke får innspill fra andre i samme situasjon, og derfor synes jeg det er supert med dette å kunne dele erfaringer.

LES OGSÅ: Åpenhet til andre og hensyn til egen kropp

Annonse

7 «Fun facts»

Jeg tenkte derfor å dele hovedelementer fra min hverdag med diabetes, eller noen «fun facts» om du vil, som forhåpentligvis kan åpne andres øyne for flere måter å leve med sykdommen på.

1. Jeg bærer alltid insulinpumpen min på buksekanten, unntatt når jeg trener; da fester jeg den til BHen

2. Plaster/inset setter jeg alltid på magen og jeg varierer innstikksted rundt navleområdet

3. Sensoren har jeg alltid satt på hoftene (bytter side hver uke), fram til forrige uke; da satte jeg den for første gang på overarmen, og det har funket overraskende fint

4. ‎Jeg bruker ca. 55 novorapidenheter om dagen

5. ‎Jeg visste nesten ingenting om diabetes da jeg fikk det for 5 år siden (type 1). Jeg trodde det var selvforskyldt!

6. ‎Langtidsblodsukkeret mitt har vært alt fra 11 til 7,2 mmol/l. Nå er det ca. 8 mmol/l, og jeg jobber hardt for å få det ned og slå rekorden på 7,2

7. Jeg har en glukagonpenn hjemme og en i kjøleskapet på arbeidsplassen min. Jeg har heldigvis aldri fått bruk for dem per dags dato. Har du?

LES OGSÅ: Veien til et sunnere liv

Håper dette var interessant å lese, da jeg personlig synes det er både gøy og lærerikt å lese slikt om andre.

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: