Rask lunsj: Tunfisksalat med egg og ost

Rask lunsj: Tunfisksalat med egg og ost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 20.09.17 | Sist redigert: 28.10.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per porsjon: 7 gram, hvorav fiber: 4 gram

Denne tunfisksalaten er en superrask og næringsrik lunsjsalat som passer like fint i lunsjboksen, som rett i salatbollen. Retten har et lavt innhold av karbohydrater og er derfor et fint valg hvis du ønsker et lunsjmåltid med lite innhold av karbo.

Annonse

LES OGSÅ: Næringsrike hjemmelagde knekkebrød

Ingredienser

1 porsjon

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

½ hode hjertesalat
¼ agurk
½ paprika
6 stk cherrytomater
ca 25 g fast ost skåret i biter (feks manchego/jarlberg/fetaost)
1 egg, kokt
1 boks tunfisk i vann
Olivenolje
salt + pepper

LES OGSÅ: Sommersalat med jordbær og feta

Fremgangsmåte

  • Del grønnsakene i biter og ha i en bolle
  • Kok egg
  • Ha avrent tunfisk og kokt egg i salatbollen, og topp med biter av en god ost, samt en klunk olivenolje og salt + peppe

TIPS!

Tunfisk kan fint byttes ut med for eksempel kalkunskinke, grillet/stekt kylling, røkelaks eller vanlig laks.

Annonse

LES OGSÅ: Matmuffins med fetaost og spinat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: