Positiv opplevelse med føling

Positiv opplevelse med føling

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 06.09.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Sommeren byr på mange ulike arrangementer og aktiviter og nå nylig har vi hatt Martna eller byfest her i Namsos. Det er gøy, men byr også på mange utfordringer for en med diabetes.

Annonse

Det selges utrolig mye godteri på disse arrangementene, og jeg er ikke den som takker nei til en lakrisstang.

Det selges utrolig mye godteri på disse arrangementene, og jeg er ikke den som takker nei til en lakrisstang. Derfor må jeg være ekstra påpasselig med blodsukkeret på sånne festdager, og jeg setter gjerne litt ekstra insulin til det jeg spiser.

«Lurt av» sukkerspinn

Det jeg derimot ofte feildoserer på, er sukkerspinn. Det ser ut som utrolig mye mat og derav mange karbohydrater, men det aller meste er jo luft. Et stort sukkerspinn består «kun» av to-tre spiseskjeer sukker, men det ser mer ut som en liter.

Er det noe jeg virkelig hater, så er det å få føling når jeg er stappmett og kvalm.

Fikk føling

Jeg kjøpte sukkerspinn på Martna. Det endte med at jeg ble utrolig kvalm. Jeg ble så uggen at jeg måtte dra hjem og ligge på sofaen (det skal nevnes at en karusell var med på å gjøre kvalmen fullstendig). På sofaen hjemme merket jeg etterhvert at en føling kom snikende. Jeg hadde klart å feildosere insulinet til sukkerspinnet. Og er det noe jeg virkelig hater, så er det å få føling når jeg er stappmett og kvalm.

Les også: Hvordan beskriver man føling?

Forsvarsmekanisme

Et av mine tydeligste symptomer på føling er sult, og denne gangen var intet unntak. Det som overraskende nok skjedde i dette tilfellet, var at sulten fra følingen eliminerte kvalmen min. Det er noe jeg ikke har opplevd før. Jeg visste ikke at følingssymptomene (sult) klarte å overdøve de andre følelsene jeg hadde (mett og kvalm). Det må ha vært en slags forsvarsmekanisme fra kroppen sin side, altså å prioritere de viktigste behovene jeg hadde, som i dette tilfellet var å få opp blodsukkeret.

Annonse

Dette er den eneste gangen jeg faktisk har vært litt takknemlig for en føling.

Fortsatte festen

Dette er den eneste gangen jeg faktisk har vært litt takknemlig for en føling. Den gjorde så kvalmen min forsvant, og på den måten klarte jeg å spise det jeg trengte for å få opp blodsukkeret. Etterpå følte jeg meg helt fin, og jeg kunne glad og fornøyd fortsette å feire byfesten.

Les også: Uvanlige følinger på en helt vanlig dag.

Bisarr opplevelse

Misforstå meg rett; jeg anbefaler ingen å få føling for å bli kvitt eventuelle kjipe følelser som kvalme. For meg var dette en litt bisarr opplevelse som jeg ønsket å dele i håp om å finne ut om andre har opplevd noen lignende positive opplevelser med føling.

Har du lignende opplevelse?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: