Flyttekaos

Flyttekaos

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 14.07.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Tideligere skrev jeg om hva man bør tenke på før man flytter og når man er i selve flytteprosessen. Nå har jeg flyttet og vil fortelle hvordan det faktisk gikk og dele min erfaring.

Annonse

Jeg spiste kun for å mette sulten og ikke for nytelse.

Jeg vet ikke om det er sånn for alle, men rutinene mine endret seg fullstendig i flytteprosessen. Jeg var plutselig ferdig med å jobbe, og all tiden min var dedikert til flyttinga. Måltidene mine var ikke til faste tider lenger, og jeg spiste kun ved behov.

Les også: Hva spiser jeg for å holde et stabilt blodsukker?

Mindre usunn mat

På forhånd så jeg for meg at dagene kom til å bli fulle av usunne mellommåltider. Men det ble helt motsatt. Jeg spiste kun for å mette sulten og ikke for nytelse. Det førte til at jeg spiste sunn mat i motsetning til raske karbohydrater, noe jeg mistenker skyldes min oppfatning av at godsaker bør nytes og ikke kastes i seg ved tidsnød.

Les også: Tips til deg som skal flytte for deg selv

Flaks

På grunn av lite sukker og mindre porsjoner holdt blodsukkeret seg overraskende stabilt, med tanke på hvor lite tid jeg ofret til reguleringen. Jeg vil nærmest kalle blodsukkerkurvene mine for flaks de ukene vi brukte på å flytte.

Annonse

Vanskelig etter flyttingen

Når vi derimot landet i det som nå er hjembyen vår, begynte ting å endre seg. Jeg fikk mer tid til å slappe av og jeg følte jeg hadde gjort meg fortjent til å spise noe godt etter alt strevet. Dette, samt stresset med å begynne i ny jobb, førte til at blodsukkeret var fullstendig ute og kjørte og ble nærmest uregjerlig.

Jeg vil nærmest kalle blodsukkerkurvene mine for flaks de ukene vi brukte på å flytte.

Les også: Hvordan takle stressende dager når du har diabetes

Viktige vaner

Jeg tror at når ting begynner å normalisere seg og vi begynner å gå tilbake til gamle rutiner, så vil det bli lettere med blodsukkerreguleringen igjen. Hele flytteprosessen har fått meg til å innse hvor viktig vaner er for meg og min diabetes.

Er rutiner viktig i ditt liv med diabetes?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: