Diabetes på festival – ingen hindring!

Diabetes på festival – ingen hindring!

Thomas Tjelta
Thomas er født i 1992, har tidligere studert og jobbet med IT og tar for tiden en lektorutdanning på Universitetet i Agder. Han er opptatt av en sunn livsstil, og å kombinere kosthold og trening med et balansert sosialt liv. På bloggen skriver Thomas om hvordan han tilpasser diabetes på reise og i dagliglivet, samt forskningsbaserte innlegg
Publisert første gang: 16.05.17 | Sist redigert: 21.06.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Sommer er festivaltid, og diabetes er slett ingen hindring for å ha det gøy. Men ta dine forhåndsregler og vær godt forberedt. Da får du garantert en flott festivalopplevelse!

Annonse

De siste årene har jeg vært på en rekke festivaler i både Norge, Tyskland og Finland. Om det er festival med camping på opp mot en uke, eller en helgefestival, så er det ingenting som hindrer en person med diabetes i å dra.

Likevel er det selvfølgelig visse forhåndsregler å ta, og forberedelser er viktig for å få en god festivalopplevelse.

LES OGSÅ: Med diabetes på tivoli – dette bør du huske på!

Hvilken ekstra bagasje tar jeg med meg?

Hva som bør være med i bagasjen kommer an på hvor lenge man skal være på festivalen. Er det en helgefestival og man ikke sover på festivalområdet anser jeg selv det viktigste å være følgende:

  • Måleapparat
  • Insulin
  • Noe å spise (helst fiberrikt)
  • Ekstrautstyr (I sekken til en venn hvis mulig)
  • Vann

Det kan i tillegg være lurt å ha med seg skriv fra lege på at man kan bære kanyler og annet utstyr, selv om jeg så langt ikke har hatt behov for å vise det. Men visse plasser kan du bli nektet å ha med slikt utstyr uten bevis på at du har lov å bære det.

Annonse

Dersom festivalen varer over litt lengre tid, og man sover på camp kan det være lurt å ha med følgende i tillegg:

  • Kjølebag til insulin
  • Nok av mat (Man får tak i mye mat på festivalområdet, men det er ofte lite «diabetesvennlig»)
  • Ekstramåler og brukerutstyr

LES OGSÅ: En dag i livet på reisefot

Under festivalen

Noen tips gjelder uansett hvor man er på festival, om man har en diagnose eller ikke. Noe av det viktigste er å huske å spise og alltid holde seg hydrert. Dette gjelder spesielt hvis man er på festivaler i varmere land og er ute i solen hele dagen.

Informer noen om at du har diabetes. Hvis du er med nære venner kan det være en enkel sak å spørre om de kan være på utkikk etter følingssymptomer. Hvis det bare er nye mennesker du er sammen med, så er det viktig å informere noen av dem om at du har diabetes. Har du ikke fast følge bør du i det minste ha et identifikasjonskort med diagnose og kontaktperson i lommeboken.

På festivaler er det store folkemengder og det kan være lett å miste dem man er med. Grunnet folkemengdene er ofte mobildekningen svært dårlig, og det kan være vanskelig å få kontakt på mobil. Jeg liker derfor å planlegge et møtested og tidspunkt vi kan møtes mellom konsertene.

LES OGSÅ: Gode reiseråd

Forhåndsregler

Det er mye som skjer på festival, men ikke føl at du absolutt må være med på alt. Kjenner du at du er sliten er det bedre å ta seg en pause og slappe av istedenfor å slite seg ut. Sjekk blodsukkeret ofte. Pass på å få i deg et måltid og sjekk blodsukkeret før du legger deg! Jeg merker selv at blodsukkeret har en tendens til å oppføre seg annerledes når jeg er i sola hele dagen.

På musikkfestivaler er det ikke ukjent at det er tilgang på stoff og alkohol. Ta dine forhåndsregler og kjenn grensene dine. Husk også på hvilken situasjon du er i. Er festivalen langvarig kan kroppen være sliten uten at man nødvendigvis merker det. Dette kan gjøre at alkohol påvirker på en annen måte.

LES OGSÅ: Hvordan påvirker alkohol blodsukkeret?

Ingen hindring

Til slutt vil jeg påpeke at diabetes overhode ikke er noen hindring i disse situasjonene! Ta forhåndsregler og festivalopplevelsen vil bli god. Selv skal jeg på Skral i år, og muligens flere festivaler.

Forberedelser er viktig for å få en god festivalopplevelse.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: