Gul curry med søtpotet & bønner
Karbohydrat per porsjon: ca. 40 gram (beregnet på fire porsjoner inkludert rødkål)
Curry er fin grytemat som smaker ekstra godt på hustrige kvelder.
Masse varme krydre og kokosmelk gir deilig smak og mat som metter godt. Ved å tilsette linser eller bønner i curryen øker du innholdet av proteiner, og gjør middagen mer mettende.
Denne gryten kan fint serveres alene uten ris, men ønsker du noe som tilbehør kan du evt servere med fullkornsris, quinoa eller byggryn for ekstra fiber.
Smak deg frem med krydder, ut i fra hvor spicy du liker det!
LES OGSÅ: Grønn thaicurry
Ingredienser
Oppskrift til 4 porsjoner
1 gul løk
3 fedd hvitløk
½ chilli
3 cm fersk ingefær
1 ts karri
½ ts koriander
½ ts paprikakrydder
4 gulrøtter
1 søtpotet
ca 6 dl grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk
2 dl røde / gule linser (evt en boks hermetiske linser)
1 boks hvite bønner eller kikerter
salt + pepper
olje til steking
Til servering:
- rå rødkål
- evtentuelt fersk koriander
LES OGSÅ: Rød curry med scampi & grønnsaker
Fremgangsmåte
1. Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær, og stek i det i olje og krydder i bunnen av en gryte.
2. Tilsett biter av gulrøtter og søtpotet sammen med grønnsakskraft, og kok inn til grønnsakene er myke.
3. Tilsett så bønner, linser og kokosmelk, og la det småputre så smakene får satt seg.
4. Server med finhakket fersk rødkål for litt ekstra crisp!
TIPS!
Hvis du vil redusere karbohydratinnholdet i et måltid som normalt serveres med ris, kan du som her servere med for eksempel finhakket rødkål eller grønnkål i stedet. Det fyller tallerkenen med fine farger og masse gode næringsstoffer. Samtidig gir det en variasjon i konsistens, og det inneholder kun 7 gram karbohydrat per 100 gram matvare.
LES OGSÅ: Indisk daal med agurkraita & auberginskiver
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.