Indisk daal med agurkraita & auberginskiver

Indisk daal med agurkraita & auberginskiver

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 24.09.15 | Sist redigert: 21.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 18 gram per porsjon

Indisk daal er en tradisjonell linsegryte, full av gode smaker og næringsstoffer.

Indisk daal er en gryte som er rik på fiber, protein og vitaminer, og er nydelig en kveld du trenger noe skikkelig godt og spicy å varme deg på. Grunnet høyt innhold av fiber vil den ha en snill effekt på blodsukkeret. Den er ekstra god servert med agurk-yoghurtdressing (såkalt raita) og noen skiver av ovnsbakt aubergine. Fersk koriander, cashewnøtter og lime er også essensielt til servering.

Annonse

PRØV OGSÅ: En klassisk Pad Thai er perfekt hverdagsmat

Ingredienser til indisk daal

Oppskrift til 4 porsjoner 

indisk daal servert med agurkraita og aubergine

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 løk
4 fedd hvitløk
1 chilli
4 cm fersk ingefær
1 ss madras curry krydder (kan droppes til fordel for mer av de andre kryderene)
2 ts karri
2 ts spisskummin
1 ts gurkemeie
1 ts tørket koriander
2 gulrøtter
3,5 dl tørre røde linser
6-7 dl grønnsaksbuljong
en boks hakkede tomater (ca 400 g)
en boks kokosmelk (400 ml)
1 ss eplesidereddik
olje eller kokosolje til steking
salt + pepper
fersk koriander + cashewnøtter + lime til servering

Slik gjør du:

Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær og stek det blankt i olje sammen med alt krydderet. Finhakk gulrøttene og tilsett gulrøtter og linser til gryta. Ha i grønnsaksbuljong og la det koke til linsene er møre, ca 20 minutter. Spe på med mer vann underveis hvis vannet koker helt inn. Rør inn hakkede tomater og kok videre i  ca 10 minutter. Rør så inn kokosmelk, smak til med eplesidereddik og evt. litt mer krydder. Varm opp før du serverer.

Server daal sammen med skiver av aubergin, kald raita og en god dose fersk koriander! Under her kan du se hvordan du lager dette tilbehøret.

Annonse

PRØV OGSÅ: Oppskrift på indisk gryte

agurkraita, tilbehør til indisk mat som indisk daal

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser til agurkraita

1 agurk
4 ss naturell yoghurt
saften av 1/4 sitron
pepper

Slik gjør du: Riv agurken på et rivjern. Vend finrevet agurk sammen med yoghurt, pepper og sitronsaft. La stå kjølig frem til servering.

Ovnsbakte auberginskiver

en stor aubergine/evt to mindre
olivenolje
salt + pepper

Slik gjør du: Del auberginen i skiver på ca 1 cm. Plasser på en stekeplate og ringle over olivenolje, salt og pepper. Bak auberginen i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter, gjerne med grillelement. Følg med så de ikke svir seg.

PRØV OGSÅ: Thaisuppe med rød curry og tofu

Beste hilsner fra,

Hanna Dale

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: