Søtpotetmuffins med blåbær & peanøttsmør

Søtpotetmuffins med blåbær & peanøttsmør

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.11.16 | Sist redigert: 18.11.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per muffins: ca 25 gram
Hvorav fiber: ca 7 gram

Muffins er raskt og enkelt bakverk, som også er mulig å lage i næringsrike og mer blodsukkervennlige varianter.

Annonse

Denne utgaven med mye nøtter og deilig krydder er rike på både god smak og fantastiske næringsstoffer. Nøttene gjør muffinsene rike på umettede fettsyrer. Muffinsene er også rike på fiber fra søtpotet, nøtter og havregryn.

Visste du at det er superenkel å lage eget mel av havregryn, og at havre har en hel haug med helsefordeler?

PRØV OGSÅ: Oppskrift på lavkarbo vannbakkels med krem

Tips! Slik lager du havremel

Du lager enkelt ditt eget havremel ved å mikse havregryn til fint mel i en blender eller food prosessor. Bruk glutenfrie havregryn hvis du ønsker et helt glutenfritt mel.

Havremel er rikt på fibertypen betaglukan, som har kommet svært godt ut i flere studier. Betaglukan er vist å senke kolesterolet, noe som kan være viktig for god hjertehelse*. Havrefiber kan også være med på å normalisere blodsukkeret raskere etter et måltid*.

Annonse

PRØV OGSÅ: Sjokoladekuler med havre og sesamfrø

søtpotetmuffins

Foto: Hanna Dale

Ingredienser

Oppskrift til 12 stk

1 stor søtpotet
3 egg
3 ss kokosolje / smør
2 ss peanøttsmør
7 dl havregryn
3 dl nøtter (jeg brukte 50/50 mandler/hasselnøtter)
2 dl kokosmasse
1 dl sukrin gold, eller annen søtning etter ønske
1 klype salt
1 ts kardemomme
1 ss kanel
1 ts bakepulver
1 ss fiberhusk / psyllium husk
1 dl melk
ca 200 g blåbær

Fremgangsmåte

1. Skrell søtpoteten, del den i små biter, og kok bitene møre.

2. Mal mel av nøtter, havregryn og kokosmasse. Vend alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.

3. Ha smeltet kokosolje/smør, egg, peanøttsmør og kokt søtpotet i en blender eller food prosessor og kjør det til en glatt masse.

4. Vend søtpotetmassen inn i det tørre. Vend tilslutt inn melk og blåbær. Fordel røra i 12 muffinsformer, og stek ved 200 grader i ca 20-25 min, til muffinsene er faste inni og gyllende utenpå.

PRØV OGSÅ: Saftig krydderkake med bær

Kilder:
– Rgia A Othman, Mohammed H Moghadasian, and Peter JH Jones. Cholesterol-lowering effects of oat β-glucan. Nutrition Reviews, 2011 69(6):299–309. doi:10.1111/j.1753-4887.2011.00401.x
– Kosthåndboken – veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten, 2012

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: