Rodde inn diabetes på andreplass!

Rodde inn diabetes på andreplass!

Jørgen Mjøs Nilsson
Jørgen er født i 1994 og har diabetes type 1 siden 2002. Han studerer idrettsbiologi på Norges Idrettshøgskole. Jørgen driver med roing og drømmer om å representere Norge under OL i Japan 2020.
Publisert første gang: 15.11.16 | Sist redigert: 03.04.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Etter en lang vintersesong satt jeg på startstreken med mye nerver og var klar for å ro singelsculler. I banen ved siden av satt dobbelt olympisk mester Olaf Tufte.

Annonse

Jeg viste at sidemannen kom til å ro fort, men hvor langt bak ville jeg være?

Starten gikk av og jeg kom godt i gang og hang med feltet. Tufte stakk i fra og passerte målstreken først og jeg havnet bare sekunder bak på 3. plass. Jeg var stort sett fornøyd med løpet mitt og det samme løpet skulle gjentas dagen etter.

Som vanlig målte jeg blodsukkeret før oppvarmingen. Nivået lå på 8,7, som i og for seg er et godt utgangspunkt for meg. Oppvarmingsøkten kjentes bra og jeg var klar for å kopiere gårsdagens suksess med noen forbedringer.

LES OGSÅ: Fysisk aktivitet er den beste medisinen

Minutter før start

Bare ti minutter før start merket jeg at blodsukkeret var for lavt. Heldigvis lå det en gel i båten som jeg kjapt tømte i meg.

Annonse

Starten gikk av og blodsukkeret hadde ikke steget nok. Et forsøk ble gjort på å henge med, men jeg ble rodd fra av alle.

I mål kom jeg. Langt bak og desidert sist. Jeg kom skuffet i land på brygga og treneren forstod godt hva som var galt og stod klar med en cola.

LES OGSÅ: Få bedre blosukkerkontroll med styrketrening

Klarte ikke mestre

Søndagens finale var blitt en fiasko og jeg hadde ikke mestret min diabetes. Her måtte noe gjøres.

Nå har jeg begynt å ta med blodsukkerapparatet på alle økter og jeg måler underveis og før jeg starter på intervaller, slik at jeg kan fylle på med litt karbohydrater før blodsukkeret har blitt for lavt.

LES OGSÅ: Hvordan holde blosukkeret under kontroll ved trening

Gode rutiner gir resultater

Når jeg skal ro regatta måler jeg blodsukker før jeg starter oppvarmingen på land og på nytt før jeg legger ut båten. I tillegg gjør jeg en måling underveis i oppvarmingen på annet.

Slik får jeg full kontroll under aktivitet og har tid til å gjøre nødvendige justeringer.

I helgen var det en ny konkurranse på Årungen. Jeg hadde vunnet det innledende heatet og var klar for finale.

Målstreken, den passerte jeg. Foran han som fikk andreplassen i forrige konkurranse. Det ble mitt livs beste løp og jeg beviste samtidig for meg selv at diabetes takles lett dersom rutiner og riktig teknikk er på plass!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 (0 Reviews)
Del: