Lær å lage din egen leverpostei – med video!
Karbohydrat per 100 g: ca. 3 g
Denne oppskriften er så enkel at alle kan få det til.
Lever er noe av det mest næringsrike man kan spise. Hjemme hos oss mener vi at den hjemmelagde leverposteien smaker bedre enn den man får i butikken. I tillegg inneholder den råvarer av høyere kvalitet og er derfor mer næringsrik.
Server den lun til middag eller kald som pålegg. Holder seg fire-fem dager i kjøleskap.
Ingredienser
200 g bacon
500 g kyllinglever
¼ ts ingefær
½ ts muskat
1 ts pepper
2 ts salt
1 løk
3 egg
2 dl hvit saus
PRØV OGSÅ: Glutenfritt nøttebrød
Fremgangsmåte
-
Ha bacon, løk, lever og salt i en foodprosessor. Kjør blandingen helt glatt.
-
Ha i egg, krydder og hvit saus (se oppskrift under) og kjør til en fin masse.
-
Hell blandingen i smurte brødformer.
-
Stekes i vannbad på 150 grader i 1 time.
-
Når posteien er avkjølt kan du skjære den i passe porsjoner. Frys det du ikke klarer å spise opp i løpet av 4-5 dager, resten oppbevarer du i lufttett boks eller plast i kjøleskap.
PRØV OGSÅ: Avokado og eggesalat – pålegg til frokosten
Hvit saus
Du trenger:
1 ss smør
1 ss hvetemel eller spelt
2 dl helmelk
Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Smelt smør i en kasserolle, tilsett melet og la det frese litt under omrøring.
- Tilsett melk i smør- og melblandingen under kraftig visping (for at det ikke skal svi seg eller bli klumper).
- La sausen småkoke cirka fem minutter (til den er tykk og ikke smaker av mel).
- Rør ofte slik at sausen ikke svir seg.
- Smak til med salt og pepper.
PRØV OGSÅ: Diabetesvennlig lakserull med røkelaks, kremost & vårløk
En leverpostei med kun nyttige ingredienser
Denne hjemmelagete posteien inneholder gode råvarer som kroppen kan nyttegjøre seg av. For deg som er opptatt av blodsukkerstigningen etter et måltid kan det være fint å vite at posteien nesten ikke inneholder karbohydrater (i motsetning til de fleste du får kjøpt i butikken). I tillegg slipper du unna veldig mye tilsetningsstoffer uten at det går ut over smaken!
Hva med å lage leverpostei til helgefrokosten?
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.