Stekt laks – en sunn hverdagsmiddag
Karbohydrater: ca 17 gram per porsjon (inkl fiber)
Det anbefales at vi spiser fisk minst to ganger i uka, så hvorfor ikke sette denne deilige laksemiddagen på menyen?
Denne smakfulle, næringsrike og raske retten er nydelig middag på 1-2-3! Du kan selvfølgelig bruke annen fisk enn laks, hvis du lyster det, eller servere den lune salatblandingen til litt kjøtt eller kylling i stedet for. Men husk, fisk er kjempesunt, og absolutt noe du bør få i deg et par ganger i uka – så hvorfor ikke i dag?
Dette er rask og fargerik hverdagsmat som du slenger sammen i en fei!
LES OGSÅ: Ovnsbakt sei med pesto og grønt følge
Ingredienser
2 porsjoner
2 stykker laks (ca 2 x 125 g)
salt + pepper
smør til steking
1/2 brokkoli
1 fedd hvitløk
1 rødløk
4 tomater
4 sjampinjong
to gode never ruccolasalat
LES OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus
Fremgangsmåte
1. Del opp rødløk, tomater og sjampinjong, og finhakk hvitløken. Stek hvitløk, rødløk, sjampinjong og tomat i litt olje, og smak til med salt og pepper. Bruk eventuelt mer spennende krydder hvis du ønsker.
2. Fortsett med å steke laksen i en panne med smør. Krydre etter ønske. Del samtidig brokkoli i små buketter og damp den lett i kokende vann.
3. Fordel ruccola og brokkolibuketter på to tallerkener, og topp med stekte grønnsaker og laks.
LES OGSÅ: Sesamlaks med lun grønnkålsalat
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.