Mine rareste diabetesting

Mine rareste diabetesting

Maria Schmidt
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er veldig glad i hunden sin, Nevada, som hun en dag ønsker å trene til å bli en diabeteshund.
Publisert første gang: 27.04.16 00:02

Når man lever i sin egen boble, blir alt man er vant til sett på som normalt. Et eksempel på dette er at jeg som dyrepleierstudent her om dagen nevnte autoklaven for mannen min. Han så ut som et spørsmålstegn, og jeg kom på at dette ikke er et «normal-ord».

Accu-Chek Mobile - Boots

Selv hører jeg ordet nærmest hver dag under praksis. Men det som er et normal-ord for meg trenger ikke å være det for andre. Og hvis du lurer så er Autoklave en maskin som steriliserer utstyr. Tenkte du ble litt nysgjerrig på hva det var;o)

Sånn er det også med diabetes

Det er normalt for meg å være omringet av diabetesutstyr, men for mange er dette en helt ukjent virkelighet. Denne tanken fikk meg til å reflektere over alle de rare tingene jeg eier på grunn av sykdommen min. Og da ser jeg bort i fra utstyret som er til hjelp med selve behandlingen av diabetes.

Foto: Maria Jørgensen

Foto: Maria Jørgensen

LES OGSÅ: Dette irriterer meg med diabetes

Ting og tang

Her kommer en liste over noen av de tingene jeg faktisk har:

En haug av mapper og permer

Jeg har egne mapper og permer reservert til bare diabetesdokumenter, inkludert diabetestimer på sykehuset, informasjon, resepter, artikler om sykdommen. Egentlig alt mulig av dokumenter som handler om diabetes.

Et armbånd der det står: «Alert! Type 1 diabetes. Insulin dependent».

Det er noe som jeg aldri hadde trodd jeg skulle eie og, ikke minst, bruke.

Et id-kort

Dette har jeg i lommeboken. Her står det at jeg har diabetes og kontaktinformasjonen min.

«Diabetesutstyr-lagringsområder»

Jeg har egne steder overalt i leiligheten som er faste plasser for mine diabetesting. Det inkluderer en hylle i bokhylla, en liten flekk på stue- og kjøkkenbordet, en skuff på badet og plutselig dukker det opp nye steder som blir min lille «diabetesutstyr-lagringsflekk».

LES OGSÅ: Victor startet instagramside dedikert til diabeteshumor

En Disneybok om diabetes

Hvem skulle trodd at noe sånn fantes? Det er jo kjempebra at Disney har laget en bok som kan lære barn om diabetes. Men når jeg «går ut av meg selv og ser inn i boblen min», tenker jeg at det er litt absurd at den ligger i kommoden min i stua.

Foto: Maria Jørgensen

Foto: Maria Jørgensen

Diabeteshund

Det rareste er kanskje at jeg har skaffet en hund som skal bli min diabeteshund. Et levende, prikkete dyr som kan hjelpe meg med sykdommen min. Treningen tar lang tid og krever mye planlegging. På grunn av dette har jeg også en egen perm og mappe reservert til «Prosjekt Diabeteshund», samt utallige word-dokumenter på PC-en.

Foto: Maria Jørgensen

Foto: Maria Jørgensen

Man kan jammen ha flere ting som hører til diabetes enn kun det som skal til for å behandle sykdommen. Diabetes har blitt mer enn bare en sykdom for meg – det er en livsstil. Man behandler ikke bare for å behandle, men også for å kunne takle og håndtere sykdommen på best mulig måte. Og da kan gjerne en disneybok eller en diabeteshund hjelpe på.

LES OGSÅ: Alternativ diabetesting

0/5 (0 Reviews)
Del: