Hvordan legge opp løpetrening for å gå ned i vekt

Hvordan legge opp løpetrening for å gå ned i vekt

Desiree Andersen
Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som personligtrener, kostholdsveileder og online coach. Min filosofi er at det å leve sunt burde handle om å legge til noe positivt, ikke sette begrensninger og skape energityver. Har en datter med diabetes.
Publisert første gang: 05.01.16 | Sist redigert: 19.09.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hånden opp i været de som gjerne skulle gått ned 3-5 kilo. Hånden opp i været de som har klart å gå ned disse 5 kiloene for så å legge dem på seg igjen. Hånden opp de som stadig går løs på prosjekter for å miste disse irriterende 5 kiloene, men gir opp etter en uke eller to. Her er oppskriften på løpetrening som gjør at du lykkes!

Annonse

Jeg vet dere er ganske mange, for jeg møter dere hver eneste dag. Jeg kunne skrevet mange innlegg om dette temaet. Jeg kunne skrevet om hvor lite viktig tallet på vekten er, hvordan man skal være glad i den kroppen man har. Og det mener jeg. Jeg kunne også gitt deg superdietten som kaster disse fem kiloene på 2-3 uker, for dem er det mange av. Men jeg vil heller skrive om hvordan du faktisk kan gå ned disse kiloene, og holde dem av med noen enkle valg i hverdagen.

LES OGSÅ: Trening – plikt eller glede?

All aktivitet teller

Du tenker at det kanskje ikke betyr så mye om du tar heisen eller trappa, om du går deg en tur på kvelden, om du parkerer bilen et stykke fra inngangen eller om du reiser deg opp fra stolen noen ekstra ganger i løpet av dagen. På en aktivitetsmåler kan disse bitte små valgene, som du tenker som ubetydelige, tilsvare mellom 5-8000 skritt om dagen, eller ca. 7 km gåtur. Det er mye gratis trim, hver dag. På sikt har dette en massiv innvirkning på din vekt, kropp og helse.

Spis proteiner og sunt fett

Ikke nødvendigvis lavkarbo, som kan være bra for mange, men ikke alle. Men de fleste vil helt klart oppleve bedre resultater på vektreduksjon ved å sørge for å få i seg mer proteiner og ha økt fokus på riktig fett. Se på kostholdet ditt med litt kritiske øyne. Du burde faktisk spise like mye proteiner som du gjør til middag (normalporsjon er ca. 150 gram) til både frokost og lunsj.

Økt intensiteteten

Skal du først sette av tid i hverdagen til å trene, så sørg for at det faktisk har en effekt. Trener du styrke så skal det faktisk være tungt.  Gjerne så tungt at svetten siler, du puster tungt og du må jobbe for å fullføre. Trener du kondisjon eller saltimer? Gi jernet, kjenn litt på viljestyrken og prøv å utfordre deg selv. Det føles så godt, og jeg vet at du kan.

Annonse

LES OGSÅ: Slik får jeg motivasjon til å trene

Nok søvn

Noen trenger 6 andre trenger 9, men de fleste av oss trenger 7,5 time søvn i døgnet. Ikke bare for å ha energi og overskudd for å fungere i hverdagen, men for at kroppen skal fungere opptimalt. Undersøkelser viser at folk som har dårlig søvnmønster ofte har dårligere fettforbrenning.

LES OGSÅ: 7 tips til bedre søvn

Velg mat og trening som passer til din hverdag og din kropp

Vi blir stadig presentert for nye kostholdstrender som lover gode resultater. Veldig mange av dem holder det de lover, men det er ikke dermed sagt at det er riktig for deg. Om du trener hardt, flere ganger i uken og plutselig begynner på lavkarbo fordi svigermor har gått ned 20 kilo på det, så er det ikke sikkert at lavkarbo vil ha samme effekt på deg.

Kanskje ikke det du har lyst til å høre, men man må ofte prøve og feile litt. En ting er ganske sikkert, hvis ikke det har fungert før, så kommer det ikke til å fungere igjen.

Vær glad i kroppen din, du skal tross alt leve med den resten av livet

Du tenker kanskje at dette høres litt simpelt ut. Vel, hvis man virkelig har noen kilo ekstra å ta av, så er 5 kilo ganske simpelt.

Eksempel er 4*4 intervall som mange kjenner til.

  • 2 minutter jogging
  • 4 minutter høy intensitet
  • 2 min jogging
  • 4 minutter høy intensitet
  • 2 min jogging
  • 4 minutter høy intensitet
  • 2 minutter jogging
  • 4 minutter høy intensitet
  • Gir en økt hvor 16 minutter er ved høy intensitet.
  • Hvileperiodene i økten skal helst være kortere enn periodene i høy intensitet.

LES OGSÅ: Kjør intervall!

Ut over dette kan du mikse og trikse selv. Jeg liker korte intervaller og jobber ofte 45 sekunder høy intensitet 15 sekunder rolig.

Innlegget er tidligere publisert på bloggen til FitFocuse sin blogg.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 (0 Reviews)
Del: