Rødbetbrownie

Rødbetbrownie

Julie Illona Balas
Jeg heter Julie Ilona Balas, er 23 år og bor i Oslo. De fleste kjenner meg som Chiku. Jeg er en selvlært kokk og matentusiast som lever av å jobbe med mat på forskjellig vis. Jeg spiser et kjernesunt kosthold helt uten gluten og er veldig restriktiv på meieriprodukter og sukker. Jeg er opptatt av kvaliteten på maten, og liker å vite hvor den kommer fra og hva den inneholder.
Publisert første gang: 10.03.15 | Sist redigert: 07.10.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 21 gram per porsjon (beregnet ut i fra at oppskriften gir 9 porsjoner)

Rødbetbrownie? Det må jo bety at brownien inneholder rødbeter? Ja, nettopp – noe som både gjør den saftigere og gir den en litt dypere og mer jordaktig sjokoladesmak!

Endelig helg! Det tenkte jeg måtte feires med en oppskrift fra kokeboken min, Julies grønne kjøkken. Boken er jo en hyllest til grønnsakene, og handler om å spise mer grønnsaker til alle måltider. Også desserten!

Annonse

Denne brownien har revet rødbete i seg, noe som både gjør den saftigere og gir den en litt dypere og mer jordaktig sjokoladesmak uten helt å smake selve rødbeten. Anbefaler å prøve!

PRØV OGSÅ: Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær

Ingredienser

½ dl kokosolje
2 ½ dl nøttesmør, evt. kokossmør
1 dl agavesirup eller honning
1 stort egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
5 ss kakao
½ ts salt
100 g mørk sjokolade
3 dl revet rødbete

PRØV OGSÅ: Glutenfri søtpotetbrownie med peanøttsmør

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 grader. Smelt kokosolje og bland med nøttesmør, agavesirup eller honning og egg. Rør inn vaniljesukker, bakepulver, kakao og salt.

Annonse

2. Hakk sjokoladen og vend inn med revet rødbete.

3. Smør en bakeform på ca 20-25 cm med litt olje, eller kle den med bakepapir, og hell røren i. Stek i ovnen i 30-40 minutter. Sjekk kaken med en spiss kniv; den er klar når kniven kommer opp uten noe deig på.

4. La kaken hvile i minst 30 minutter før du skjærer den opp. Nok til 9 stykker. Topp gjerne med spiselige blomster, for eksempel fioler.

Forside av boken Julies grønne kjøkken

Foto: Anne Valeur/Kagge

Tips! Nøttesmør kan kjøpes ferdig eller enkelt lages selv ved å kjøre valgfrie nøtter (f.eks. mandler, cashewnøtter og peanøtter) i en kjøkkenmaskin eller kraftig blender til oljen begynner å slippe.

Oppskrift hentet fra Julie Ilona Balas sin nye kokebok «Julies grønne kjøkken».

Les mer om boken og bestill her.


Denne oppskriften ble publisert i mars 2015, men er dratt frem igjen til glede for nye lesere.


PRØV OGSÅ: Himmelsk god avokadokake

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
2/5 2 tilbakemeldinger
Del: