Knekk, knekket har knekt – spis knekkebrød!

Knekk, knekket har knekt – spis knekkebrød!

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 30.01.15 | Sist redigert: 20.12.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Julen er over og jeg håper alle har kost seg skikkelig med god mat og late feriedager med venner og familie!

Annonse

Etter å ha spist masse i jula, er jeg nå klar for å stramme inn på godsakene. Men det er viktig å spise godt, selv om man spiser sunt! Det er fullt mulig. Særlig med knekkebrød!

Fant favoritten

For et drøyt år siden hadde jeg dilla på knekkebrød. Nettet florerer av gode oppskrifter med alle slags spennende ingredienser. Jeg prøvde ut flere, men fant ingen som passet min gane 100%.

Derfor prøvde jeg å lage en oppskrift selv. Etter litt prøving og feiling, fant jeg den perfekte knekkebrødoppskriften! Denne er favoritten til alle i min familie og er også delt med venner og bekjente.

Oppskriften er lavkarbo, glutenfri og melkefri. Du kan selvsagt legge til og fjerne det du måtte ønske for å få med ingredienser du er glad i, men den er veldig god akkurat slik som den er beskrevet nedenfor.

PRØV OGSÅ: Lavkarbo, glutenfrie, melkefrie chiascones

Annonse

Dette trenger du:

  • 3 dl linfrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl fettredusert mandelmel (selges i helsekost og i noen dagligvarebutikker)
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 bs fiberhusk (selges i helsekost)
  • 6 dl vann

Slik gjør du:

Rør ingrediensene godt sammen og la blandingen svelle i ca halvtime. Ta bakepapir på to bakeplater og fordel røren på disse to.

Disse knekkebrødene skal være nokså tynne. Smør utover og sett i varmluftsovn på 140 grader. Etter 15 minutter tar du ut brettene og ruter opp med pizzahjul i ønsket «knekkebrødstørrelse».

Sett de tilbake i ovnen og la de stå i ca. 1,5 time, men dette varierer veldig fra ovn til ovn. Følg med slik at de ikke blir svidd.

Du kan eventuelt snu knekkebrødene den siste halvtimen (altså ikke opp ned, men slik at de som ligger nærmest døren nå havner innerst i ovnen). Hvis de er myke etter to timer i ovnen, lar du de stå litt til.

Jeg oppbevarer knekkebrødene i en metallboks. Slik holder de seg gode og sprø helt til det er tomt!

PRØV OGSÅ: Næringsrike hjemmelagde knekkebrød

Lykke til!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: