Supergod hjemmelaget granola

Supergod hjemmelaget granola

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 07.08.13 | Sist redigert: 05.08.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 9 gram per 100 gram

Du har kanskje lagt merke til at mange av müsli-typene du får kjøpt i butikken påvirker blodsukkeret ganske mye. Unngå dette med hjemmelaget granola!

Et høyt karbohydratinnhold i müslien kan by på utfordringer for deg med diabetes, særlig om du har som mål å holde langtidsblodsukkeret lavt. Her får du oppskrift på en kjempegod hjemmelaget granola, som inneholder langt mindre karbohydrater og sukker enn de aller fleste som finnes i butikkene. Den er også mye mer næringsrik – en super start på dagen!

Annonse

Frø og nøtter – naturlig fett, vitaminer og masse mineraler

Frø og nøtter er rike på livsviktige mineraler og naturlig fett. Siden de forskjellige nøttene og frøene ikke alltid inneholder de samme gode stoffene kan det være smart å spise litt av alt. Sesamfrø er for eksempel en god kilde til kalsium, mens du fra valnøtter får både Omega-3 og vitamin E. I denne granolaen kan du bruke det du har av nøtter og frø hjemme.

Her får du et forslag til en god blanding.

PRØV OGSÅ: Speltgrøt med bokhvete

Ingredienser

hjemmelaget granola

Illustrasjonsfoto: Getty Images.

40 gram sesamfrø
60 gram solsikkekjerner
40 gram gresskarkjerner
60 gram mandler
60 gram valnøtter
60 gram hasselnøtter
1-2 ss kaldpresset rapsolje (eller kokosolje)
1 ss kanel
1 ss kakaopulver

PRØV OGSÅ: Glutenfrie søtpotetscones med krydder og pekannøtter

Annonse

Slik gjør du:

1. Sett på ovnen på 150°C (over- og undervarme)

2. Grovhakk mandler, valnøtter og hasselnøtter. Bland så nøtter og frø og ha det utover en langpanne.

3. Sett på nederste rille i ferdig oppvarmet ovn og rør litt rundt i blandingen etter fem minutter.

4. Etter ti minutter kan du smake om blandingen er ferdig ristet. Hvis ikke kan du la den stå litt lenger. Temperaturen kan variere en del mellom ulike komfyrer , så det er best at du passer litt ekstra på den første gangen du lager dette slik at det ikke blir brent.

5. Når nøtter og frø er ferdig ristet har du blandingen over i en bolle. Bland i kakaopulver og kanel først. Ha deretter på 1-2 ss kaldpresset rapsolje (eller kokosolje)

6. Nå kan du legge blandingen tilbake igjen i langpanna og la den stå å tørke i den allerede oppvarmede (og avskrudde ovnen).

Oppbevares i en lukket boks. Holdbarhet ca 1 måned.

PRØV OGSÅ: Kokos-granola

Tips til servering:

Bland granola med yoghurt naturell og sommerens bær så blir dette et svært næringsrikt og ikke minst smakfullt måltid.

PRØV GJERNE: Lag din egen yoghurt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: