Lag din egen yoghurt

Lag din egen yoghurt

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 02.06.16 | Sist redigert: 17.01.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater 4,5 g per 100 g yoghurt

Yoghurt naturell er sunt og godt, og veldig enkelt å lage selv! Du trenger egentlig bare å kjøpe én boks med yoghurt til, resten av livet.

Annonse

Tips! Er du opptatt av at maten skal være økologisk er det ekstra smart å lage yoghurten selv! Det er nemlig mye lettere å finne økologisk melk enn yoghurt i butikkene.

Du trenger:

  • 2 l helmelk
  • 4 ss yoghurt naturell

LES OGSÅ: Yoghurtdressing med urter

Fremgangsmåte

Varm opp melken til 40 grader (maks 42) og visp inn yoghurten. Sett lokk på gryta og la den stå i romtemperatur til den tykner (ca 8-20timer).

Ha yoghurten i rene glass eller beger og sett i kjøleskapet. Ta av 3-4 ss som du har i et lite syltetøyglass med lokk (slik at ingen spiser opp alt).

Neste gang du skal lage yoghurt bruker du det du har spart (bør lages innen ca 2 uker), og slik har du yoghurt resten av livet!

Annonse

Tips! Hvis det er kaldt i rommet kan du pakke gryta inn i pledd for å holde på varmen.

PRØV OGSÅ: Gulrotscones med havre og yoghurt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: