Superfrokost: Bokhvetegrøt

Superfrokost: Bokhvetegrøt

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.11.15 | Sist redigert: 25.08.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per porsjon: ca 35 g.

Grøt er perfekt frokost, og når det går mot kaldere tider frister det ekstra med en varm og deilig frokost.

Denne bokhvetegrøten er et perfekt alternativ til den originale havregrøten. Bokhvete er en glutenfri, proteinrik nøtt, som gir en nydelig nøtteaktig smak når du koker den til grøt. Dette er en næringsrik frokost som garantert vil holde deg gående lenge! Topp bokhvetegrøten med det du foretrekker av frukt, nøtter og bær.

Annonse

PRØV OGSÅ: Blå frokost-smoothie med havregryn

Ingredienser

1 porsjon

0,5 dl hel bokhvete
0,5 dl kokosmasse
1 ss linfrø
1 klype salt
2 dl vann
1 dl melk
1 krm kanel
1 krm kardemomme

bokhvetegrøt

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

PRØV OGSÅ: Gulrotscones med havre og yoghurt

Fremgangsmåte

Ha bokhvete, linfrø, salt, kanel og kardemomme i en kjele, og tilsett vannet. Kok opp på svak varme.

Annonse

Når vannet er nesten kokt inn tilsetter du kokos og melk, og lar det hele koke ferdig til passe grøtkonsistens.

Server umiddelbart med din favorittopping!

GOD MORGEN!

PRØV OGSÅ: Lag din egen yoghurt!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: