Grillede squash og aubergine med halloumi ost
Karbohydrater per 100 gram: 18 gram
Grillede squash og aubergine er perfekt sommermat, og kjempeenkelt å lage. Grille, grille, grille!
Squash og aubergine har i utgangspunktet en nøytral smak og har en svampaktig konsistens som lett trekker til seg smaker. Begge grønnsakene er magre og inneholder relativt små mengder med mineraler og vitaminer, men aubergine utmerker seg med et høyt fiberinnhold.
Stekte squash og auberginer passer veldig godt med den salte smaken fra halloumi ost. Server gjerne som siderett til middagen din!
PRØV OGSÅ: Halloumisalat med grillede grønnsaker
Ingredienser
4 porsjoner
2 stk squash
2 stk aubergine
2 ss olivenolje eller rapsolje
2 pakker halloumi ost
1/2 stk frisk sitron
1/4 ts kvernet pepper
1/4 ts spisskummen
1/4 ts paprikapulver
PRØV OGSÅ: Sommersalat med jordbær og halloumi
Fremgangsmåte
Del halloumi ost, squash og aubergine i lange skiver på langs. Strø ca. 1 ts bordsalt på hver side av aubergineskivene og la det stå minst i 20 minutter for å trekke ut væske og få bort bitre smaken. Tørk deretter av med kjøkkenpapir.
Stek halloumi ost, squash-, og aubergineskivene på grill med olje til de er møre og gylne.
Dryss spisskummen, paprikapulver, kvernet pepper og saft fra 1/2 frisk sitron over rett før servering.
Et annet tips er å steke halloumi ost, squash- og aubergineskiver i en ildfastform på midterste rad i ovnen på 180 grader til de er møre og gylne.
PRØV OGSÅ: Sommerforrett: Grillet vannmelon med fetaost
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.